Op imod 1000 studerende og dimittender lagde torsdag vejen forbi Karrieredagene i Odense

- Her i glasset kan du se, hvor mange vi allerede har snakket med, siger Niels-Henrik Glisbjerg, som er erhvervschef ved Sorø Erhverv.

Han peger på et cylinderglas, som efterhånden er godt fyldt op med kort, hvorpå studerende og jobsøgende dimittender har skrevet deres kontaktoplysninger, uddannelsesgrad og drømmejob.

- Faktisk er der dobbelt så mange kort i glasset, som der var sidste år, siger erhvervschefen, da avisen møder ham ved middagstid i Dok 5000 ved Odense Havn, hvor jobmessen Karrieredagene løb af stablen torsdag.

Karriere- dage 2016

Karrieredagene er en landsdækkende jobmesse, som arrangeres af kommunika-tionsvirksomheden Manova.

Jobmessen finder sted hvert år i marts.

Karrieredagene henvender sig til studerende på videregående uddannelser og til ledige dimittender og skal skabe kontakt mellem dem og virksomheder.

Jobmessen finder sted i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

Torsdag 10. marts i år blev den holdt i Odense.

Han har også været repræsenteret på messen i Aalborg tirsdag og i Aarhus onsdag, og i dag, fredag, skal han til København, men ligesom i de tidligere år har han særligt store forventninger til mødet med de fynske studerende, som plejer at vise stor interesse for det soranske erhvervliv.

- Det er nemmere at få vores budskab igennem på Fyn, end det er i København. Jobbene er færre på Fyn, forklarer Niels-Henrik Glisbjerg, der samtidig ser de fynske studerende som værende særligt villige til at pendle over Storebælt eller flytte til Sorø for et job.

- Fynboerne har fundet ud af, at verden er andet end Flakhaven i Odense, siger han og tilføjer med et smil:

- En stor del af dem har lært af H.C. Andersen - at rejse er at leve.

18 virksomheder

Niels-Henrik Glisbjergs stand giver da også et lille glimt af, hvad man kommer til, hvis man rejser til Sorø, idet omdrejningspunktet på væggene er et stort Sorø- byskilt omgivet af grøn natur og skov. Standen kredser om i alt 18 soranske virksomheder, som er repræsenteret i den brochure, som de studerende får med sig hjem.

To af virksomhederne er selv med til Karrieredagene. Det gælder Højvang Laboratorier A/S, der laver jordbundsanalyser, og det rådgivende ingeniørfirma Dines Jørgensen & Co. A/S.

Derudover venter de resterende virksomheder spændt på, at Niels-Henrik Glisbjerg kommer hjem med cylinderglasset med kandidater.

- "Mødte I så nogen, vi kan bruge?" plejer virksomhederne at komme og spørge, siger erhvervschefen.

- Og så svarer jeg "værsgo".

For ham er Karrieredagene med til at åbne den første dør for de op imod 1000 håbefulde studerende og dimittender, der summer rundt mellem standene i jagten på et match.

Mangel på folk

- Vi kigger rigtig meget på, hvad de skriver, der er deres drømmejob. Og så synes jeg, at et CV er fint, men jeg vil meget hellere høre, hvad de egentlig har lavet, siger Niels-Henrik Glisbjerg.

Han forklarer dog, at det særligt er inden for bygge og anlæg og ingeniørbranchen, at der er mangel på arbejdskraft i Sorø - både på specialister og håndværkere.

I øvrigt er der en del internationale virksomheder i Sorø, og det er noget for den fynske studerende Sandra Daukste, som er kommet fra Letland for at tage en master i international business and management på Syddansk Universitet, og som avisen fanger efter hendes snak med Niels-Henrik Glisbjerg.

- Jeg ser meget efter internationale virksomheder, og der var også nogle i Sorø, siger hun, mens hun blandt andet peger på virksomheden Hovmand, som producerer batteridrevne løftevogne.

I løbet af dagen, har hun været nysgerrig efter at høre mere om mange virkomheder, og hun har fundet flere, hun gerne vil søge job hos.

- Jeg er åben for at se det hele, og der er rigtig mange spændende virksomheder, lyder det.

For Niels-Henrik Glisbjerg er det ligegyldig, hvor de studerende kommer fra, og hvad de drømmer om, så længe de blot matcher med den virksomhed, de er interesseret i.

- Selv molboer må komme, siger han grinende.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Nyuddannede snyder sig selv for dagpenge

Karriere- dage 2016