Kapitalfond køber aktier: Stor Odense-fabrik vil fordoble salget

Medarbejderne på Budweg Caliper renoverer brugte bremsedele, så de kan bruges på biler igen. Arkivfoto: Kim Rune

Kapitalfond køber aktier: Stor Odense-fabrik vil fordoble salget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af Odenses største fabrikker, Budweg Caliper, ser frem til en kraftig vækst. Direktøren forventer, at salget bliver fordoblet i løbet af de kommende tre-fire år. Udsigterne har fået en kapitalfond til at købe de fleste af ejerfamiliens aktier.

Flotte tal og endnu flottere fremtidsplaner har været gode salgsargumenter for familien bag Odense-fabrikken Budweg Caliper, der har 170 ansatte. Thomas og Jan Larsen har solgt hovedparten af deres aktier til kapitalfonden Capidea, som har fået nogle ambitiøse vækstplaner med i købet.

Budweg Caliper er vokset med 75 procent i løbet af de seneste fem regnskabsår, og fabrikkens direktør forventer, at væksten bliver endnu kraftigere. I løbet af de kommende tre-fire år vil omsætningen blive fordoblet, spår han.

- Vi har investeret og effektiviseret og har fået bygget en velfungerende motor op. Og den kan godt køre meget hurtigere, siger administrerende direktør Thomas Larsen.

Budweg Caliper A/S
I 1939 blev firmaet Autodele Odense stiftet af Egon Larsen.I 1971 flyttede hans søn, Henning Larsen firmaet til Seebladsgade 13 i området mellem Odense Havn og jernbanen.

I 1978 blev selskabet Budweg Caliper A/S oprettet og navngivet efter Henning Larsens kone, Ursula Budweg Larsen. Efter flere år i reservedelsbranchen besluttede selskabet sig for at koncentrere alle sine aktiviteter omkring et enkelt koncept: Renovering af brugte bremsekalibre.

En bremsekaliber er en hydraulisk enhed, der presser bremseklodsen ind mod bremseskiven, når man træder på pedalen.

Navnet Budweg er Henning Larsens kones oprindelige tyske efternavn.

I dag ejes og drives firmaet af stifterens sønnesønner Thomas og Jan Larsen.

I 2007 åbnede et søsterselskab i Sydkorea.

I 2008 købte virksomheden en 35.0000 kvadratmeter stor grund på Industrivej i Hjallese tæt på motorvejen.

I 2012 blev den nye ejendom tage i brug.

I 2014 etableredes et joint-venture i Kina.

I 2015 udvidedes den nye fabrik med et højlager på 2000 kvadratmeter.

I 2017 udvidedes fabrikken med ydereligere 4000 kvadratmeter.

Vil sikre virksomheden i Odense

For fem år siden flyttede Budweg fra området ved Odense Havn til en placering i Hjallese tæt ved motorvejen, og her er produktion, logistik og forsyning blevet strømlinet og smurt.

- Vi klarer cirka den dobbelte omsætning med det samme medarbejdertal. Det kræver konstante investeringer og tilretninger, og det skaber en rigtig konkurrencedygtig enhed, siger han.

Kapitalfonden Capidea har åbenbart haft samme opfattelse og har netop købt over halvdelen af aktierne i virksomheden af de to brødre.

- Vi gør det for at sikre, at virksomheden også er her i Odense i fremtiden. Vi er slet ikke ved at stoppe, men vi prøver at kigge langt frem, siger Thomas Larsen, der ikke vil sige, hvor mange aktier han og broren beholder.

Den ene bror gik ud

Dagbladet Børsen skriver, at prisen for aktierne svarer til, at hele virksomheden er prissat til 500 millioner kroner, men det afviser Thomas Larsen at kommentere, og han siger, at tallet må være avisens egen betragtning.

Budweg Caliper lever af at producere, renovere og sælge bremsekalibre til eftermontering på biler. Kaliberen er den del af bremsesystemet, der presser bremseklodsen mod bremseskiven på hjulet.

Budweg er førende i Europa, dens største markeder er Skandinavien, Tyskland og England. Ud over hovedkontoret i Odense har virksomheden også faciliteter i Sydkorea og et joint-venture i Kina.

Virksomheden blev stiftet af Henning Larsen i 1978 og både hans tre sønner og hustruen var stærkt involveret i driften. Da faderen døde, arvede sønnerne aktierne, men i 2006 trak Peter Larsen sig ud efter uenighed om en problematisk investering i en fabrik i Kroatien. Med sig tog han 14,7 millioner kroner af egenkapitalen, fremgik det dengang af regnskaberne.

Kapitalfond køber aktier: Stor Odense-fabrik vil fordoble salget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce