Besparelser, effektiviseringer og fyrerunder truer atter Fyns største arbejdsplads, Lindø­værftet, der ligger i lille Munkebo. Men tror byens borgere på, at det kan blive ved med at gå, og hvad vil en stor fyringsrunde - eller måske i værste fald en lukning - betyde for byen?

Helle Martinsen - har en mand, som arbejder på Lindø­værftet, og de bor selv i en af A.P. Møller Mærsks udlejningsboliger i Munkebo:

- Jeg håber da, at Lindø bliver ved med at eksistere, så min mand kan beholde sit arbejde - det er da klart. Men nogle gange, så tror jeg ikke rigtig selv på, at det kan blive ved med at gå.

- Hvis værftet lukker, så dør byen også. For de fleste, der bor i Munkebo, arbejder selv derude eller har familie, der gør det.

John Malmer - har arbejdet på værftet som isolatør, men han er i dag pensionist:

- Ja, Lindøværftet kan sagtens overleve. Og nu siger jeg nok noget, der er upopulært, men det går simpelthen så langsomt derude. Hvis de var lige så effektive som på alle andre arbejdspladser, så var der slet ingen problemer.

- Jeg tør slet ikke tænke tanken til ende, hvis de måtte lukke. For Munkebo er en soveby, der hviler fuldstændig på Lindø­værftet. Men det sker jo nok en skønne dag alligevel.

Ida Erfurth - er selv pensioneret, men har to sønner, som arbejder på Lindøværftet:

- Jeg aner ikke om værftet vil lukke eller ej, men det ville ikke være sjovt for Munkebo, hvis det gjorde.

- Jeg håber selvfølgelig ikke, det sker. Men nu har de truet med det så mange gange før, hvor der ikke er sket noget. Så mon dog det skulle blive anderledes denne gang.

Helle Mona Larsen - bor i Munkebo, men hverken hende selv eller nogen i familien arbejder på Lindøværftet:

- Jeg ved ikke, hvordan det er for dem, der arbejder derude, men jeg tager det helt roligt. Jeg tror nu nok, de skal klare den. Hvis værftet lukker, vil det betyde kolossalt meget for byen. På hver eneste gade bor der jo nogen, som arbejder på Lindø. Men jeg tror ikke, Munkebo er lige så afhængig af Lindøværftet, som den tidligere har været. Der er alligevel en del, som ikke arbejder på værftet.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Lindøs sparekniv rammer pensionister

Masser af job til fyrede fra Lindø

Masser af job til fyrede fra Lindø

Lindø vil satse på andet end skibe

Lindø vil satse på andet end skibe