Kammeradvokat: Rigsrevision tager fejl i vurderingssag


Kammeradvokat: Rigsrevision tager fejl i vurderingssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre boliger er overvurderet i 2011, end Rigsrevision siger, viser en gennemgang fra Skat og Kammeradvokaten.

Kun 3 ud af 10 danskere har fået vurderet deres bolig for højt i 2011 i forhold til markedsprisen, oplyser Kammeradvokaten, som dermed nedskyder et kontroversielt punkt i Rigsrevisionens beretning om de mange fejlvurderinger af Skat.

Kammeradvokaten henviser til en manuel gennemgang af de 12.000 handler med parcelhuse, som Rigsrevisionen bygger sin kritik på, og som 45 ansatte i Skat har lavet, og Kammeradvokaten ved Steffen Sværke har kontrolleret.

Kammeradvokaten kommer dog med et forsvar for Rigsrevisionens konklusion.

- Rigsrevisionen har ikke haft mulighed for at inddrage denne yderligere dokumentation, som først efterfølgende er blevet tilvejebragt, skriver Steffen Sværke i Kammeradvokatens udtalelse.

Rigsrevisionen har udtalt kritik af, at Skat ifølge den overvurderede 4 ud af 10 - eller 41 procent - af danskernes ejerboliger i de sidste seks måneder af 2011.

Rigsrevisionen har brugt handler, som var indberettet som frie, og dermed kunne betragtes som solgt til markedsprisen.

Skats gennemgang viser dog, at 22 procent af Rigsrevisionens 12.000 handler ikke var frie, og dermed for eksempel er handlet mellem familiemedlemmer, hvilket ofte sker på særlige vilkår.

Derfor skal den store andel af ikke-frie handler frasorteres Rigsrevisionens datagrundlag, mener Kammeradvokaten, som dermed kommer frem til, at kun 30 procent af handlerne er overvurderet frem for 41 procent.

Samtidig stiger andelen af undervurderede ejendomme fra Rigsrevisionens 34 procent til 42 procent, hvis man frasorterer de ikke-fri handler.

De overvurderede boliger har skabt stor debat, fordi det har medført, at en række boligejere har betalt for meget i ejendomsværdiskat og grundskyld.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har udtalt, at regeringen vil betale de boligejere tilbage, som har betalt for meget i skat på grund af en for høj vurdering i 2011.

Både Rigsrevisionen og Skat slår dog fast, at fejlvurderingerne har fundet sted i mere end et årti.

Kammeradvokat: Rigsrevision tager fejl i vurderingssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce