Kæmpebøde til fynsk vognmand: - Det er så takken for 40 års slid

Hans Jørgen Kæmpe blev mandag idømt en bøde på 500.000, fordi Færdelsstyrelsen var på kontrolbesøg i hans virksomhed og fandt hans oplysninger om chaufførerne og deres ruter mangelfuld. Sagen bliver anket til landsretten. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Kæmpebøde til fynsk vognmand: - Det er så takken for 40 års slid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Vognmand Hans Jørgen Kæmpe fra Kæmpes Taxi på Nordfyn blev mandag idømt en bøde på 500.000 kroner for manglende oplysninger i forbindelse med en virksomhedskontrol.
  • Bøden er dybt urimelig og vil ruinere ham, mener vognmanden, der anker sagen.

- Jeg har slidt og slæbt i 40 år herude på Nordfyn, og det er så takken. Ja, det er flot.

Sådan lyder det fra Hans Jørgen Kæmpe, der driver bus- og taxikørsel på Nordfyn. Han blev mandag idømt en bøde på 500.000 kroner ved Retten i Odense for manglende oplysninger om blandt andet sine chaufførers køre- og hviletid, da Færdselsstyrelsen lavede virksomhedskontrol.

Kort fortalt handler sagen om, at virksomheden mangler oplysninger om, hvordan chaufførerne har kørt buskørsel tilbage i september 2016. Det fortæller anklager i sagen Pernille Moesborg.

- Færdselsstyrelsen laver jævnligt kontrolbesøg hos virksomhederne, og hos denne vognmand manglede der altså rigtig mange oplysninger, blandt andet om køre- og hviletid. Tvisten går på, at han ikke selv mener, han er omfattet af de her bestemmelser. Det kan for eksempel skyldes, at han kører rutekørsel med hyppige stop og kortere afstande. Og det er meget muligt, at han ikke er omfattet, men det kan han bare ikke bevise, forklarer hun.

Normalt er det anklagemyndigheden, der skal løfte bevisbyrden, men det er altså lidt anderledes i denne type sager, forklarer hun:

- I det her tilfælde er det vognmanden selv, der skal bevise, at han ikke er omfattet af de her regler, og det har han ikke kunnet.

Tidligere sager med Kæmpes Taxi
  • I 2014 efterbetalte Kæmpes Taxi i alt 125.000 kroner til to buschauffører. De to kvindelige chauffører Susanne Ulriksen og Ingelise Andersen var i årene 2009 til 2012 blevet snydt for et dagligt løntillæg på omkring 70 kroner for såkaldt delt vagt. Firmaet efterbetalte pengene, efter at buschaufførernes fagforening, 3F Nordhøjfyn, rejste krav. Parterne indgik forlig, kort før sagen skulle afgøres af Arbejdsretten. 3F Nordhøjfyn havde også rejst krav på vegne af en tredje chauffør, men han valgte selv at indgå et forlig med Kæmpes Taxi.

  • I 2011 vandt 3F en retssag mod Hans Jørgen Kæmpe, der ejer Kæmpes Taxi. På baggrund af sagen fik en kvindelig medarbejder på firmaets kontor efterbetalt i alt 50.000 kroner. Beløbet på 50.000 kroner dækkede over 15.000 kroner for manglende ansættelsesbevis, mens resten var lønbetaling.


Kilde: 3F

Chauffører har lavet fejl

Hos vognmand Hans Jørgen Kæmpe er der kun hovedrysten til overs for dommen.

- Jeg har ikke gjort noget forkert, og hvis du går ind og læser på de her regler, så går det ind under rutekørsel. Og de er ikke omfattet af bestemmelserne, siger han.

- Men det har du jo ikke kunnet dokumentere?

- Nej, det mener retten i hvert fald ikke. Men det handler dybest set om, at de chauffører, jeg har brugt, har skrevet "flexkørsel" i stedet for "rutekørsel" på papiret. Vi har i virkeligheden kørt rutekørsel, og det er ikke omfattet af køre- og hviletidsreglerne. Så jeg skal have fundet frem til de her chauffører og have dem med i retten, lyder det fra Hans Jørgen Kæmpe, som langtfra er færdig med sagen.

- Det stopper ikke her, den bliver anket, så snart jeg har talt med min advokat, siger han.

Hans Jørgen Kæmpe blev i første omgang pålagt at skulle betale 904.000 kroner i bøde. Retten nedsatte dog bøden - blandt andet fordi der er tale om et enkeltmandsfirma - til 500.000 kroner. Men det er stadig uhyrligt mange penge, mener Hans Jørgen Kæmpe.

- Selvfølgelig vil jeg da betale, hvis det kommer dertil, men så er jeg nødt til at lukke min virksomhed og blive pensionist. Jeg skal også sælge mit hus og finde mig en lille lejlighed. Og det må så være takken for 40 års slid, siger han.

Kæmpebøde til fynsk vognmand: - Det er så takken for 40 års slid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce