Kæmpe fremgang: Middelfart-firma holder boreplatforme ved lige

En stor del af Muehlhans arbejde er at gøre de rå vindmølletårne i stand til at modstå vejr og vind. På flere fabrikker driver firmaet malerafdelingen. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Kæmpe fremgang: Middelfart-firma holder boreplatforme ved lige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Malerfirmaet Muehlhan med hovedsæde i Middelfart ansætter masser af nye medarbejdere over hele landet. Store opgaver med boreplatforme og vindmøller giver kraftig fremgang.

Udviklingen i overflade-koncernen Muehlhan spurter afsted i disse år. Omsætningen vokser voldsomt, overskuddet er rekordhøjt, og der bliver ansat nye medarbejdere i stort tal fra hovedkvarteret i Middelfart.

Virksomheden er mest kendt for at overfladebehandle - det vil især sige at sandblæse og male - vindmølletårne og -vinger. Det har den blandt andet gjort i en årrække på en fabrik i Vissenbjerg. Vindmøllearbejdet er i fremgang, men i de seneste år er arbejdet på boreplatforme i den danske del af Nordsøen vokset endnu mere og er en stor del af årsagen til fremgangen i Muehlhans nye regnskab for 2017.

Muehlhan A/S
Hjemsted: MiddelfartCVR-nummer: 26 24 42 18

Direktion: Jens Mørk

Bestyrelse: Andreas Krüger (formand), Stefan Müller-Arends (næstformand), Jens Mørk

Regnskabstal 2017:

Bruttofortjeneste: 211 millioner kroner (2016: 109)

Overskud af drift: 19 millioner kroner (2016: 12)

Overskud før skat: 12 millioner kroner (2016: 5)

Overskud efter skat: 9 millioner kroner (2016: 4)

Egenkapital: 29 millioner kroner (2016: 20)

Antal ansatte: 310 (2016: 170)

Hertil kommer aktiviteterne i Muehlhan Wind Service som ejes med 51 procent

Vokser kraftigt i Nordsøen

Firmaet sørger også for overfladerne på offshore-installationerne. Men derudover beskæftiger den stilladsarbejdere, isolatørerne, klatrere og riggere på de platforme, der nu ejes af franske Total og tidligere var en del af A.P. Møller - Mærsk-koncernen.

Tidligere var der mange forskellige underleverandører, der arbejdede på platformene, men nu har ejeren indgået en totalaftale med dels Semco og dels Muehlhan om alt arbejdet med vedligeholdelse, og det har skabt travlhed hos Middelfart-virksomheden.

- I foråret søgte vi folk til 150 stillinger i Nordsøen, og det lykkedes os at få 1500 ansøgninger. Det lyder som mange, men vi havde gjort et stort arbejde for at gøre opmærksom på jobbene - samarbejde med AMU-centre, kontakt med virksomheder, der fyrede, deltagelse i jobmesser og den slags, siger direktør Jens Mørk, Muehlhan.

De ansatte i Nordsøen arbejder i to uger og holder derefter fri i tre uger. De kommer fra hele Danmark - enkelte tager til Thailand, når de har fyraften - men det er et sikkerhedskrav, at de er dansktalende.

Købte stilladsfirma i Odense

I 2017 havde den danske del af virksomheden cirka 400 ansatte ifølge direktøren, men i dag er antallet af fastansatte oppe på 600-700 med cirka halvdelen beskæftiget i Nordsøen.

Muehlhan har også malet de vindmøllefundamenter, som Bladt har produceret i Lindø Industripark, men som man nu er stoppet med at producere.

- Men den slags tidsafgrænsede projektopgaver løses af vores polske søsterselskab, så der kommer 50-100 polsk ansatte oven i vores medarbejdertal, siger Jens Mørk.

Muehlhan er en tysk koncern med datterselskaber i en række lande i Europa og ud over overfladebehandling beskæftiger den sig i flere lande med udlejning og opstilling af stilladser. Det fik den danske ledelse til omkring nytår at overtage aktiviteterne Odense-firmaet Stjerne Stilladser, der var gået konkurs. Stillads-afdelingen er flyttet til Muehlhans tidligere fabrik i Vissenbjerg, der nu er centrallager for hele Danmark.

- Det har været lidt dyrere at få afdelingen i gang, end vi havde regnet med, og det er generelt en større udfordring at finde medarbejdere på landjorden end i Nordsøen, siger Jens Mørk, der derfor forventer et fald i overskuddet i 2018.

På Fyn - i Vissenbjerg, i afdelingen i Svendborg og på hovedkvarteret i Middelfart - arbejder i alt omkring 70 personer. Hertil kommer 80-100 projektansatte på Lindø, på Storebæltsbroen og på Facebook-byggeriet i Odense.

Kæmpe fremgang: Middelfart-firma holder boreplatforme ved lige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce