Kæmpe fald: Odico-kurs kom ned på jorden

Lukkekursen torsdag på Odico endte på 29,99 ? mod 40,60 dagen før. En nedgang på godt 26 pct. Arkivfoto: Louise Koustrup

Kæmpe fald: Odico-kurs kom ned på jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktien faldt 26 procent torsdag med over 1,3 millioner aktier omsat.

Kursen på aktierne i den fynske robotvirksomhed, Odico, fik et ordentlig tryk nedad på børsen torsdag, hvor lukkekursen på Odico endte på 29,99 - mod 40,60 dagen før. En nedgang på godt 26 pct.

Odicos kurs var eller steget 461 procent siden introduktionen på børsen mandag i sidste uge. Men torsdag blev dagen, hvor det hele vendte.

Kurs 29,99 er dog stadig langt mere end den kurs, aktierne blev udbudt til. Udbudskursen var 8,80, og da Odico havde første dag på Nasdaq First North, børsen for mindre virksomheder, mandag den 2. juli, åbnede Odico i kurs 12. Siden er det gået op, op, op - lige indtil torsdag.

Først på dagen så det dog ud til, at kursen fortsatte sin himmelflugt, for den var helt oppe at vende i 48,90, inden den drattede til 29,99 kl. 17 ved børsens lukning.

Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at omsætningen af aktier var den største hidtil med 1.343.507 aktier omsat. Det er mere end dobbelt så mange som nogle af de foregående børsdage.

Alt andet lige kan det tolkes, som at nogle aktionærer har valgt at tage profitten hjem efter de første dages store stigninger.

For Odico betyder de store op- og nedture i aktiekursen ikke det store her og nu. Virksomheden har fået det provenu på cirka 30 millioner kroner, som var planen med at gå på børsen. Men det er selvfølgelig sjovere at være aktionær i dag, end inden Odico gik på børsen.

Der var i øvrigt tidligere planer om at børsnotere Odico på den svenske børs, men da forhåndsinteressen for selskabet viste sig at være stor i Danmark, endte det med at blive Nasdaq First North, som Odico valgte som børsplatform.

Kæmpe fald: Odico-kurs kom ned på jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce