KL-top: Bondo kan stoppe lærerkonflikt når som helst


KL-top: Bondo kan stoppe lærerkonflikt når som helst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerforeningen nægter at opgive fagforeningsprivilegier, siger KL, der opfordrer Bondo til at forhandle igen.

Danmarks Lærerforening kan selv stoppe konflikten med kommunerne ved at sætte sig til forhandlingsbordet i stedet for at vente på et regeringsindgreb.

Det mener KL's topledelse, der - nu da lockouten nærmer sig sin tredje uge - opfordrer formanden for lærerforeningen, Anders Bondo Christensen, til at komme tilbage til forhandlingsbordet.

KL er klar til at forhandle om alt, blandt andet undervisningstid og forberedelsestid og alderen for tilbagetrækning, blot ikke retten til at bestemme over lærernes arbejdstid.

Netop det punkt er konfliktens gordiske knude

- Hvis lærerforeningen alligevel tror, at det hele er aftalt spil og venter på et regeringsindgreb, hvorfor så ikke lave aftaler på de områder, hvor der kan laves aftaler og stoppe konflikten, siger KL's formand, Erik Nielsen (S), til Ritzau.

Erik Nielsen mener, at det er problematisk, at Anders Bondo fra lockoutens begyndelse har efterlyst et regeringsindgreb og forsøgt at påvirke Folketinget i stedet for at udvise reel vilje til at nå et resultat.

- Hvis Anders Bondo i sin egen forståelse mener, at det alligevel bliver sådan, at man kigger på den særlige aftaleret for arbejdstiden, ligesom ved gymnasielæreraftalen, så kan han lige så godt komme til forhandlingsbordet, siger han.

I et debatindlæg i Politiken lørdag skriver næstformand i KL, Erik Fabrin (V), at Anders Bondo Christensen bedre end nogen anden selv kunne lukke konflikten ved at ringe til finansministeren eller KL's chefforhandler, Michael Ziegler (K).

- Og sige som gymnasielærerne, at nu anerkender vi, at ledelsesretten ligger hos arbejdsgiveren og ikke hos de faglige organisationer. Så ville konflikten ophøre, skriver Fabrin.

Arbejdstidsreglerne for gymnasielærerne er ændret med den nye overenskomst, som er indgået med finansminister Bjarne Corydon (S).

Dermed får rektorerne fremover mulighed for at forhandle arbejdstid med den enkelte lærer og afgøre, hvor meget tid lærerne skal bruge på forberedelse og undervisning.

Til gengæld fik gymnasielærerne seks procent i lønstigning. Gymnasielærerne er stærkt utilfredse med overenskomsten, som i næste uge ventes vedtaget med de andre offentligt ansattes stemmer.

KL-top: Bondo kan stoppe lærerkonflikt når som helst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce