KL: Der er flere tidsler i regeringens lovforslag

Michael Ziegler ærgrer sig blandt andet over, at udfasningen af de ældre læreres nedsatte arbejdstid bliver længere og dyrere, end KL havde ønsket.
Foto: KHAN TARIQ MIKKEL

KL: Der er flere tidsler i regeringens lovforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er flere ting i regeringens lovforslag, som KL havde ønsket var anderledes. Men indgrebet var nødvendigt.

KL's chefforhandler, Michel Ziegler, er glad for, at lockouten af landets lærere langt om længe ser ud til at få en ende.

- Det var nødvendigt at gribe ind, fordi det ville have taget for lang tid at komme i mål i forhold til ledelsesretten, siger Michael Ziegler til Ritzau.

Men der er flere dele af regeringens lovforslag, som er blevet præsenteret torsdag, hvor KL havde foretrukket andre løsninger.

Især lærernes arbejdstidsregler, der har udgjort den allerstørste knast i forhandlingerne mellem kommunerne og lærerne, er i regeringens forslag ikke faldet ud, som KL har ønsket det.

- Som jeg umiddelbart forstår indholdet i lovforslaget, så ender vi et andet sted, end vi havde ønsket i KL, siger Michael Ziegler.

- Vi havde klart foretrukket vores egne mere enkle arbejdstidsbestemmelser. Derfor havde vi naturligvis foretrukket, at man havde skelet mere til de udspil, KL har lagt frem i Forligsinstitutionen, siger han.

- Nu får lærerne så i stedet nogle mere detaljerede arbejdstidsbeskyttelser.

Også regeringens beslutning om at udfase den såkaldte 60-års-regel er upopulær hos KL.

Lærere, der er fyldt 57 år senest 31. juli 2013, får lov til at beholde den hidtidige adgang til 175 timers ekstra frihed om året. Og derudover får lærere, der per 31. juli 2013 er fyldt 50-56 år, ret til nedsat tid med lønreduktion, men med fuld pension.

- Der bliver en meget lang og meget dyr udfasning af 60-års-reglen, som vi gerne havde været foruden. Det betyder jo, at vi skal leve med særregler for lærerne på dette område i op mod 20 år endnu, siger Michael Ziegler.

Til gengæld glæder han sig over, at KL har "vundet ledelsesretten". Det betyder ifølge Ziegler, at overenskomsten med lærerne moderniseres, så den passer til tidens krav, og så skattekronerne bliver brugt bedst muligt.

- Vi er meget glade for, at det bliver slået fast, at ledelsesretten skal være hos skolelederne, siger han.

KL: Der er flere tidsler i regeringens lovforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce