Jyske Bank lider milliardtab


Jyske Bank lider milliardtab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jyske Bank nedskriver for over én milliard kroner alene i fjerde kvartal. Dermed er de samlede nedskrivninger for banken på 2420 millioner kroner i 2009.

Jyske Banks årsregnskab viser blodrøde tal. Banken nedskrev for mere end én milliard kroner alene i det sidste kvartal af 2009. Dermed lyder de samlede nedskrivninger for året på godt 2,4 milliarder kroner. Banken halverer samtidig sit overskud før skat i forhold til 2008 til 629 millioner kroner.

- Den meget bratte vending i konjunkturerne og efterdønninger fra finanskrisen sætter i sagens natur spor i Jyske Banks resultat, siger ordførende direktør Anders Dam i en kommentar til regnskabet.

Det var ventet, at Jyske Bank ville nedskrive for små 420 millioner kroner i fjerde kvartal, men de nedskrivninger ender med at være på 1011 millioner kroner. Ifølge Anders Dam er resultatet - krisen taget i betragtning - "acceptabelt".

- I betragtning af, at vi står i den værste krise siden Anden Verdenskrig, er et resultat før bidrag til Det Private Beredskab på 1240 millioner kroner acceptabelt. Vi kan være tilfredse med basisindtjeningen før nedskrivninger på udlån med videre, siger direktøren.

Basisindtjeningen før nedskrivninger endte sidste år på 3163 milliarder kroner mod 2513 millioner i 2008.

For 2010 forventer banken, at forholdene på de finansielle markeder fortsat stabiliseres. Jyske Bank påpeger dog, at udviklingen for dansk økonomi indtil nu har været lidt skuffende, da fremgangen ikke er kommet endnu.

- Vi ser dog tegn på stabilisering i de realøkonomiske forhold og i resultatet af bankens arbejde med håndtering af nødlidende engagementer, skriver banken, der først i forbindelse med offentliggørelsen af første kvartals regnskabsresultat vil offentliggøre sine indtjeningsforventninger for 2010.

Jyske Bank lider milliardtab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce