Julie og Jens Peter så lyset

Julie og Jens Peter hari dag fået langt bedre styr på deres økonomi. Søren på fem år insisterede på, at katten Karla skulle med på billedet.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Julie og Jens Peter så lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brenderupfamilien troede, de havde en dårlig økonomi - men så fik de besøg af en bankmægler

Julie Bak Andersen (39) griner. Det gør hun ofte, og på det seneste er grinet blevet en anelse mere hjerteligt end ellers. Hun og ægtemanden Jens Peter Poulsen (39) har nemlig i de seneste måneder for første gang i deres mangeårige ægteskab oplevet følelsen af at have styr på deres økonomi. Og den følelse er næsten berusende, når man tidligere har famlet i blinde.

- Nu kan vi overskue vores økonomi. Før var det banken, der styrede alting, fordi vi ikke orkede at sætte os ind i, hvad der foregik. Efter vi har haft bankmægleren til at gennemgå det hele, føler vi faktisk for første gang nogensinde, at vi selv bestemmer og kan overskue, hvad der foregår, siger Julie.

Med en månedlig husstandsindkomst på 32.000 kroner efter skat hører familien til den store gruppe, der må defineres som dansk middelstand. De bor i et pænt stort et-planshus i Brenderup, som de købte for fem år siden. Julie er socialpædagog og arbejder på et værested for mennesker med en sindslidelse, mens Jens Peter skal i gang med en omskoling fra klejnsmed til lokofører.

Husstanden omfatter også børnene Søren (6) og Anne Marie (9).

- Egentlig synes jeg, vi har nogle ganske fornuftige lønninger, men alligevel har vi i årevis gået og følt, at vores økonomi var dårlig, og at der aldrig var luft til noget som helst, fortæller Julie.

Blandt andet ville de gerne have skiftet nogle vinduer, og fliserne i indkørslen trænger også til en omlægning. Men overskuddet på kontoen var der aldrig til at få det gjort.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Finansiel bundvending

Det er det nu. Sammen med bankmægler Lars Brink fra Silkeborg har deres økonomi fået en finansiel bundvending, der blandt andet førte til, at de udskiftede deres gamle bank med en ny og fik organiseret økonomien på en helt nye måde. Ikke blot har det øget overskueligheden, men det har også reduceret deres renteudgifter ganske betragteligt.

- Vi har egentlig altid været glad nok for vores bank, men det er jo en forretning, som skal tjene penge, så den har måske ikke altid været helt uvildig i sin rådgivning, fortæller Jens Peter.

Men hidtil har det været fuldstændig uoverskueligt at gøre noget ved det. Og besværet ved at skulle skifte bank - nye pinkoder til dankort etc. - virkede afskrækkende. Derfor tog de i foråret med kyshånd i mod stiftstidendes tilbud om at få et billigt mæglertjek imod at fortælle os andre om det.

Og den proces har været lidt af en øjenåbner for familien. Fra at være "i bankens vold" oplever de nu, at de selv har fået kontrollen over deres økonomi.

- Man kan undre sig over, at det kan være så enkelt. Altså at man bare ved at omorganisere det hele kan få et langt bedre overblik. Men det er det, der er sket, siger Julie.

Man kan også undre sig over, at parrets hidtidige bank ikke har kunnet gøre det samme for dem, som den uafhængige mægler nu har gjort.

- Vi har et par gange forsøgt at forhandle renterne ned, men hver gang har vi fået at vide, at der ikke var noget at gøre. Vi betalte det samme, som alle de andre kunder gjorde, siger Jens Peter.

- Men vi er egentlig ikke vrede på vores gamle bank. Der er ikke noget personligt i det, men vi har ingen problemer med nu at skifte til en anden bank, supplerer Julie.
Økonomitjek
Dette er den syvende og næstsidste i rækken af økonomitjek.

Denne gang er det bankmægler Lars Brink, der har besøgt familien Andersen/Poulsen i Brenderup.

De tidligere artikler i serien kan læses på www.fyens.dk
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Julie og Jens Peter så lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce