Juleferie: Storms Pakhus lukker i en måned

Ejerne er tilfredse med de første fire måneder i Storms Pakhus. Der er kommet flere gæster end forventet, og odenseanerne har rost det nye streetfood-marked. Arkivfoto.

Juleferie: Storms Pakhus lukker i en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses første streetfood-marked i Storms Pakhus holder lukker i næsten en måned fra 22. december til 18. januar. -Stadeholderne har brug for et pusterum, siger lederen af stedet.

Fyns første udgave af et streetfood-marked er blevet mødt af mange kunder og rosende omtale. Alligevel holder Storms Pakhus ved Odense Havn snart lukket i næsten en måned - mindre end fire måneder efter åbningen.

- Alle vores lejere er små firmaer med meget få ansatte, hvor ejeren trækker et tungt læs. De har brug for et pusterum, hvor de kan få holdt fri og har tid til at justere på deres forretninger. Vi synes, at det var et passende tidspunkt at holde lukket, forklarer Bjørn Hentze, der er leder af Storms Pakhus.

Han siger, at der også vil blive arbejdet på selve stedet, som løbende bliver gjort færdig til brug. Årets sidste åbningsdag er 22. december, derefter åbner dørene først igen 18. januar.

Når der igen kommer lunt vejr til Odense Havn, vil de udendørs arealer ved Storms Pakhus blive væsentligt forbedret, lover ejerne. Arkivfoto.
Når der igen kommer lunt vejr til Odense Havn, vil de udendørs arealer ved Storms Pakhus blive væsentligt forbedret, lover ejerne. Arkivfoto.

Fynsk DNA

Bjørn Hentze er medejer af virksomheden Bargroup, som ejer syv værtshuse og restauranter fortrinsvis i Odense. Selskabet ejer også en del af Storms Pakhus, mens størstedelen af aktierne fortrinsvis ejes af Jesper Julian Møller, der også er hovedmanden bag streetfood-markedet på Papirøen i København. Københavnerne kontaktede de fire ejere af Bargroup for at få en lokal partner med i Storms Pakhus.

- Det var et krav fra dem, at der skulle lokale med. De vil have fynsk DNA ind i Storms, siger Bjørn Hentze, som ser afventende positivt på markedets første måneders levetid.

- Det ser positivt ud. Befolkningen har taget rigtig godt imod stedet, og det har fået rosende anmeldelser. Antallet af besøgende er fint og bedre end forventet, siger Bjørn Hentze.

- Målet har været at lave et sted, som gør det muligt for ildsjæle at etablere sig. Hvis man kan tænke sig at være selvstændig, kan man for en lille investering skabe sin egen forretning i pakhuset. Og så skal det være et sted for alle typer, hvor man først og fremmest har det godt, siger lederen, der ikke vil sige noget om pengesiden af forretningen.

- Det er alt for tidligt endnu at tale om økonomi. Det her er en langsigtet investering, så man kan ikke gøre det op så hurtigt, siger han.

Også håndværk og design

Storms Pakhus er kendt som et sted, hvor man kan få mange forskellige slags mad. Men det skal også være hjemsted for helt små, kreative erhverv - for eksempel håndværkere og designere. Her kan de få en meget billig placering, hvor de dels er synlige og dels kan have deres værksted.

- På den ene side har vi en lang venteliste, på den anden side er der endnu ikke fyldt op. Vi sørger bevidst for at tage huset i brug i et tempo, hvor alle kan følge med, så der er stadig meget plads, der ikke er udnyttet. Der skal gerne være sket noget nyt, hver gang man besøger huset, så det hele skal ikke stå klar fra første dag, mener Bjørn Hentze.

Han lover i øvrigt, at det udendørs område ved Storms Pakhus bliver forbedret og gjort mere spændende. Ud over steder, hvor man kan spise sin mad og slappe af, vil han gerne have markeder og torve ved siden af det gamle pakhus på hjørnet af Ejlskovsgade og Seebladsgade tæt på Odense Havn.

Juleferie: Storms Pakhus lukker i en måned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce