Jernbaneforbund nægter samarbejde med DSB


Jernbaneforbund nægter samarbejde med DSB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jernbaneforbundet har opsagt samarbejdet med DSB i protest mod blandt andet fyringer. DSB håber på dialog.

Dansk Jernbaneforbund har opsagt alt samarbejde med jernbaneselskaberne DSB og DSBFirst. Det sker blandt andet i protest mod planlagte fyringer i det skandaleramte togselskab.

Det bekræfter formand for jernbaneforbundet, Ulrik Salmonsen, over for Ritzau.

- Vi har opsagt samarbejdet, fordi DSB ikke er troværdige. De er blandt andet kommet med trusler om fyringer. Og man skal leve op til aftaler, ellers kan man altså ikke samarbejde, siger han.

Ifølge en fortrolig orientering må ingen af Jernbaneforbundets tillidsvalgte i DSB nu indgå aftaler med ledelsen eller indtræde i nye arbejdsgrupper og projekter. Det skriver DR.

De tillidsvalgte skal forholde sig passivt på møder, og de må ikke deltage i debatter eller lignende, fremgår det af en fortrolig orientering.

Jernbaneforbundet opsagde samarbejdet i et brev stilet direkte til den konstituerede direktør i DSB, Klaus Pedersen, mandag.

Han bekræfter over for Ritzau, at brevet er modtaget.

- Dansk Jernbaneforbund organiserer en stor og vigtig del af DSB's medarbejdere, og vi har altid haft et godt samarbejde, som bør fortsætte, forklarer direktøren.

- Jeg har haft et møde med formanden for Dansk Jernbaneforbund og håber på en forsat konstruktiv dialog, oplyser Klaus Pedersen.

Jernbaneforbundet er stærkt utilfreds med de mange opsigelser i DSBFirst og andre af DSB's selskaber i Sverige.

Forbundet mener også, at DSB ikke overholder overenskomsten for de ansatte i det nystartede DSB Vedligehold.

Klaus Pedersen erkender, at livremmen er spændt ind hos DSB, og at der blandt andet er indført et stop for lønstigninger og nye ansættelser, som ikke er godkendt af koncernledelsen.

- Jeg må understrege, at DSB lige nu er i en svær situation - både på grund af krisen i DSBFirst og på grund af en presset økonomi. Derfor er vi i gang med en løbende effektiviseringsproces, forklarer direktøren.

Dansk Jernbaneforbund har 5500 medlemmer, hvoraf størstedelen arbejder for DSB og DSBFirst.

Jernbaneforbund nægter samarbejde med DSB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce