Jensens Food Group øgede sidste år omsætningen med 100 mio. kr.
Danskerne er flittige gæster hos Jensens Bøfhus.

Restaurantkæden er en vedvarende solid bidragsyder til Palle Skov Jensens koncern, Jensens Food Group A/S.

Sidste år bidrog de 24 bøfhuse i Danmark gennem en omsætning på 364 millioner kroner til den fælles kasse med et nettooverskud på otte millioner kroner.

Hertil kommer bidragene fra kædens seks bøfhuse i Sverige og det første tyske, der åbnede i slutningen af 2007 i Lübeck.

Jensen i hjemmet

Også hjemme i privaten er danskerne øjensynligt vilde med Jensens mad.

Koncernens fødevarefabrik, Jensens Foods, der ud over at forsyne restauranterne blandt andet også producerer Jensens Spareribs, andre middagsretter og saucer til detailhandel og catering, klarer sig godt og øgede sidste år overskuddet med 40 procent til 3,6 millioner kroner.

Koncernoverskud faldt

Jensens koncern udgøres af en række selskaber.

Heriblandt Karl Chr. Skov Jensen A/S, som har omfattende investerings- og ejendomsaktiviteter.

Jensens Food Group A/S øgede i fjor år omsætningen med godt 100 millioner kroner til 655 millioner.

Resultatet før skat blev derimod fire millioner kroner ringere end i 2006, nemlig 21,7 millioner kroner, og det lever ikke op til ledelsens forventninger.

Årets resultat er blandt andet negativt påvirket af Jensens Bøfhus på Kultorvet i København, der i slutningen af 2007 blev lukket på grund af utilstrækkelig størrelse og indretning.

Franck A-restauranten i Odense lå desuden stille i en længere periode i forbindelse med en stor ombygning.

Dertil kommer yderligere, at lave valuta- og aktiekurser har øget finansieringsomkostningerne.

Palle Skov Jensens venter, at koncernen i de kommende år realiserer lavere resultater.

Hovedsagligt på grund af forventninger om øgede omkostninger til etablering af nye restauranter og forretningsområder.
  • Fyens Stiftstidende