Jelved: Trist med Strauss-Kahn


Jelved: Trist med Strauss-Kahn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marianne Jelved roser IMF's direktør. Men hun har hørt, at Strauss-Kahn er dameglad, siger hun

- Det er en trist sag og muligvis også en trist afslutning på en god karriere, siger den tidligere mangeårige økonomiminister Marianne Jelved (R) til sagen om Dominique Strauss-Kahn.

Politiet hev i weekenden chefen for Den Internationale Valutafond (IMF) ud af et fly, som var få minutter fra at forlade New York. Han sigtes for seksuelle overgreb på en stuepige.

Det er en del år siden, at Marianne Jelved havde jævnlig kontakt med Strauss-Kahn. Det var tilbage i 1990'erne, og hun har kun rosende ord tilovers for franskmanden.

- Det er mit indtryk, at Dominique Strauss-Kahn var et fantastisk godt valg som chef for IMF. Han er dygtig på substansen, og han kan sit politiske håndværk, siger Jelved.

- Han har fyldt pladsen ud på en meget forsvarlig måde. Han har en meget social og realistisk tilgang til tingene uden at være underlagt enkeltlandes særinteresser, som jeg husker ham, siger hun.

Strauss-Kahns familie og nærmeste venner forsvarer ham og mener, at sagen er udtryk for en konspiration og en politisk smædekampagne, der skal hindre Strauss-Kahn i at stille op til præsidentvalget i Frankrig næste år.

Hun ønsker ikke at gøre sig klog på spekulationerne.

- Jeg har aldrig konstateret noget i den retning. Men det forlyder jo, at han er glad for damer, siger Marianne Jelved.

Da Strauss-Kahn blev leder af IMF, roste den franske avis Libération udnævnelsen. Men samtidig fastslog avisens kommentator Jean Quatremer:

- Det eneste reelle problem for Strauss-Kahn er hans forhold til kvinder. Han bevæger sig for tit lige på grænsen. Medierne ved det, men det er ikke noget vi taler om her i Frankrig, skrev Quatremer.

Jelved: Trist med Strauss-Kahn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce