Japansk firma til Fyn: Vil udvikle velfærdsmøbler til hjemmemarkedet fra Odense

Virksomheden I&C har ansat Yokiko Izumi, der er uddannet fra Kolding Designskole, til at stå for den danske afdeling, indsamle viden og omsætte det til et moderne møbel. Hun er flyttet ind med i det nye kontor i Videnbyen. Foto: Invest In Odense

Japansk firma til Fyn: Vil udvikle velfærdsmøbler til hjemmemarkedet fra Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velfærdsklyngen i Odense og på Fyn har igen fået en udenlandsk virksomhed til at åbne kontor i Odense - det er virksomheden I & C fra Japan, der har valgt at åbne et kontor i Odense med henblik på at udvikle møbler til sundheds- og velfærdsområdet hjemme i Japan. Firmaet fra Japan følger i rækken af danske, svenske og finske firmaer, der har åbnet kontor i Odense.

Danmark, Sverige, Finland og senest Japan er med på listen over lande, hvor firmaer har valgt at etablere en afdeling i Odenses voksende klyngemiljø inden for velfærdsteknologi.

Tidligere på året rykkede svenske Cambio og Zealand Care, der har hovedkontor på Sjælland, ind i Odense, hvor også det finske firma Evondos sidste år valgte at placere en afdeling.

Nu har den japanske virksomhed I & C så åbnet sit første internationale kontor i Europa i Odense - samtidigt med at firmaet også åbner et andet internationalt kontor i USA i storbyen New York.

Det er netværk, aktiviteter som bl.a. Whinn-festivalen med fokus på sundheds- og velfærdsteknologi og en høj viden på området, som har tiltrukket virksomheden, som netop har netop åbnet sit kontor Odense. Firmaet er flyttet ind i Videnbyen bl.a. for at være tæt på de mange aktører, der er samlet i Forskerparken og Videnbyen.

I&C laver møbler til det japanske marked og prioriterer at der ikke gås på kompromis med kvalitet og design, selvom møblerne også skal kunne bruges til fx kørestolsbrugere og Parkinson patienter og direktør for firmaets oversøiske aktiviteter, Tsutomu Ogihara, fortæller i en pressemeddelelse fra firmaet:

- Det, der foregår i Odense indenfor sundhedsteknologi er meget inspirerende. Vi har allerede fået et indblik i det videnniveau her er, og de samarbejde her er på tværs af virksomheder, den offentlige sundhedssektor og borgerne. Sådan et samarbejde vil være af stor værdi for I & C og vores ambition om skabe høj funktionalitet uden at gå på kompromis med designet.

Fakta
Det japanske firma I&C er stiftet tilbage i 2008.

Firmaet designer og producerer møbler til ældre, handicappede og andre med fysiske udfordringer, men det overordnede mål er ifølge firmaet selv at sikre en høj innovationsgrad uden at det går ud over designet.

I&C producerer bl.a. hævesænke-møbler til badeværelset og soveværelset, så brugerne kan komme til håndvasken eller selv komme i seng.

Odense og New York er de første internationale kontorer det japanske velfærdsfirma etablerer.

Se videopræsentation fra det japanske firma:

Første ansatte bor i Danmark

Den oversøiske direktør fra Japan er ikke i Danmark - ikke endnu i hvert fald. Og det er da også en herboende japaner, som har fået den første danske stilling i det japanske firma.

Placeringen i Danmark hænger ikke kun sammen med den voksende klynge i Odense indenfor velfærdsteknologi, men også den danske design- og møbeltradition. Ambitionen er at få ny viden inden for teknologi og design i Danmark, så man kan stå stærkere og tilbyde endnu bedre løsninger til kunder hjemme i Japan og på det store kinesiske marked.

Danmarks internationale placering på det området spiller også en afgørende rolle for I & Cs første ansættelse. Virksomheden har ansat Yokiko Izumi, der er uddannet fra Kolding Designskole, til at stå for den danske afdeling, indsamle viden og omsætte det til et moderne møbel. Hun er flyttet ind med i det nye kontor i Videnbyen.

Japanerne har fået en hjælpende hånd fra Odense Kommune og Invest In Odense forud for indflytningen og etableringen i Odense.

Del af et stærk netværk

Hos Welfare Tech glæder direktør Christian Graversen sig over at byde japanerne velkommen i det økosystem, som efterhånden består af en række udenlandske og danske firmaer.

Virksomhederne NewIcon, Evondos og Zealand Care har åbnet kontor i Odense indenfor det seneste år, og nævner alle, at de har vægtet at være tæt på andre i branchen og på sundhedsteknologiske netværksarrangementer, forskning og udvikling.

- Jeg kan godt forstå den prioritering, siger administrerende direktør for Welfare Tech, Christian Graversen, der byder I & C velkommen i økosystemet.

I Welfare Tech samarbejder private virksomheder, offentlige parter og forskning for at skabe bedre sundhed og velfærd, og sidste år var bruttofortjenesten for Welfare Techs private virksomheder 30 procent højere end sammenlignelige virksomheder.

- Når virksomheder og offentlige organisationer mødes på en neutral platform som Welfare Tech, udveksler de ærligt erfaringer og behov, så virksomhederne hurtigere udvikler et skarpt produkt, der får succes på markedet, forklarer han.

Japansk firma til Fyn: Vil udvikle velfærdsmøbler til hjemmemarkedet fra Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce