Jan Boye: Behov for letbane til sydøst

Odenses borgmester, Jan Boye (K), får ros for sin rolle i den store uddannelsesfusion. Han mener, det er oplagt at anlægge en letbane fra banegården og centrum til den nye uddannelsesbydel.
Foto: birgitte carol heiberg

Jan Boye: Behov for letbane til sydøst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samling af uddannelser god for kollektiv trafik

Odense får en stor koncentration af uddannelser i det sydøstlige Odense, og det kan bane vej for en letbane fra bydelen til centrum.

Det forudser borgmester Jan Boye (K).

- Der bliver behov for let adgang fra banegården og byens centrum til de store uddannelsescentre, som kommer til at ligge i nærheden af hinanden. Det gør det til et oplagt sted at anlægge en letbane - en slags moderne sporvogn, siger Jan Boye.

Syddansk Universitet og University College Lillebælt kommer til at ligge få kilometer fra hinanden med det kommende nye universitetshospital placeret mellem de to. Dermed bliver trafikunderlaget for en rute til området betydeligt.

Borset fra alle spørgsmål om lokalplaner og lignende har Odense Kommune formelt kun en mindre rolle i den store rokade.

Ros til Jan Boye

Alligevel var det borgmesteren, der blev sat til at løse op for de forhandlinger, der for tre uger siden var gået i hårdknude.

Jan Boye er næstformand for i University College Lillebælt, medlem af repræsentantskabet for Syddansk Universitet og har som amtsborgmester haft ansvaret for VUC Fyn. Dermed havde han gode forudsætninger for at tale med de mange involverede i forhandlingerne.

Tilsyneladende var det hans veltalenhed, der førte til en løsning. Det er i hvert fald bedømmelsen fra rektor Jens Oddershede, Syddansk Universitet:

- Vi var ved at tale os fra hinanden. Det er Jan Boyes personlige fortjeneste, at vi kom i gang igen. Det er værd at kvittere for nu, da det hele er lykkedes, siger Jens Oddershede.

Jan Boye: Behov for letbane til sydøst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce