Jagten sluttede på Hunderupvej

Familien Mortensen nyder at have fået foden under eget bord - og haven er lige netop stor nok til, at der kan spilles fodbold.
Foto: Jørgen Hansen

Jagten sluttede på Hunderupvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tre års intens søgen fandt Susanne og Allan endelig deres drømmehus

De har kigget på rigtig mange huse igennem de seneste tre år. I Odense, i Middelfart og Svendborg - ja sågar i Ringe. 10 af husene har de været seriøst interesseret i at købe, og hele fire gange har de været med i budrunder. Men hver gang er de blevet snydt på målstregen, fordi de enten har været for langsomme, for nærige - eller for forsigtige.

- På et af dem bød vi hele 200.000 kroner over den udbudte pris uden at få det, fortæller Susanne Bech Mortensen.

Sammen med ægtemanden Allan Mortensen har hun i de seneste seks år boet og arbejdet i henholdsvis Schweiz og Ghana, hvor han var udstationeret for et schweizisk firma. Sammen har de børnene Cathrine (seks) og Christoffer (fire).
Sådan blev boligen præsenteret på nettet, da den blev sat til salg i februar.
Sådan blev boligen præsenteret på nettet, da den blev sat til salg i februar.

Fløj hjem forgæves

Jagten efter et drømmehuset er primært foregået over nettet. Det var deres mulighed, når de boede i udlandet, og parret indrømmer gerne, at det kan være temmelig anstrengende at gå på jagt, når man er flere tusind kilometer væk fra jagtmarkerne.

- Nogle af husene har vi selv set på, når vi har været hjemme på besøg i Danmark. Andre har vi haft vores familie til at kigge på for os. En gang fløj vi hjem til Danmark kun for at kigge på et hus - som vi så ikke fik alligevel, fortæller Susanne.

Men i februar 2008 lykkedes det. På boligsiden.dk havde de spottet Hunderupvej 176 i Odense M, der var sat til salg hos det relativt nye ejendomsmæglerfirma boligtilbolig.dk. Og det var kærlighed ved første blik.

-Vi var vildt forelsket i huset med det samme. Vores eneste betænkelighed var, om det måske var en smule for lille, men det var sat i stand på en måde, som vi rigtig godt kunne lide. Stilen var lige os, og selv om vi ikke er håndværkere, har vi en god fornemmelse af, at det var lavet ordentligt, siger Allan.

Egentlig er parret slet ikke færdige med at bo i udlandet, og Allan kunne sagtens have fortsat sin erhvervskarriere i f.eks. Dubai eller USA. Men da Susannes far pludselig døde i februar, blev det med et meget påtrængende at flytte hjem - i hvert fald for en periode.

-Vi følte, at det var vigtigt, at børnene får lært deres bedsteforældre at kende, inden det blev for sent, så det var helt klart med til at fremskynde processen, fortæller Susanne.
Om handlen
Villaen er på 161 kvadratmeter plus 75 kvadratmeter kælder i boligkvalitet.

Til ejendommen hører 42 kvadratmeter muret garage med gulvvarme.

I tilstandsrapporten var en mindre sokkelsskade samt understøttelsen af afvalmningen i taget det eneste, der blev påtalt.

Boligtilbolig.dk er statsautoriseret ejendomsmægler underlagt samme lov og forsikret på samme måde som de konventionelle ejendomsmæglere.

I alt kostede det Dorte og Stefan cirka 40.000 kroner at sælge deres bolig.
Portræt af en hushandel
Selv om der er rekordmange huse til salg i øjeblikket, så sælges der fortsat masser af ejendomme på Fyn.

Dette er tredje kapitel i en serie, hvor vi sætter fokus på nogle af disse handler.

Hovedpersonen er hver gang en ejendom, der netop er blevet handlet. Vi beskriver processen, købers og sælgers overvejelser før, under og efter - og forsøger at afdække, hvorfor ejendommen lige fik den pris, den fik.

De to første historier i serien kan læses på www.fyens.dk
De
De "gammeldags" vinduer og stukken er med til at give stuen et originalt præg.
Foto: Jørgen Hansen

Stammer fra Fyn

Det gav sig selv, at basen skulle være på Fyn. Allan fik tilbudt et job hos Bukkehave i Svendborg, som han begynder på til august, og de stammer begge fra Fyn. Susanne (33) er vokset op i Middelfart, mens Allan (37) har trådt sine barnesko i Ringe.

Men det komplicerede jagten, at de begge var temmelig kræsne. Efter seks år, hvor de har boet til leje i udlandet, ledte de efter noget helt specielt.

- Vi var egentlig ikke så fokuserede på, at det skulle ligge et bestemt sted. Men det skulle være et fedt hus, der enten skulle være i rigtig god stand, eller også skulle det være billigt og have nogle gode muligheder i sig, fortæller Susanne.

På Hunderupvej fandt de huset, der var som skræddersyet til dem og lige til at flytte ind i.

-Det var overkommeligt, hvad der skulle laves. Det eneste, vi har gjort, er at male det hele, inden vi flyttede ind, fortæller Susanne.

Og så var der i øvrigt lige en enkelt - men meget vigtig - hurdle, der skulle klares, inden de kunne skrive endeligt under på papirerne. De ville gerne have datteren Cathrine (seks) i en skole, hvor hun kunne bygge videre på de engelskkundskaber, hun har med fra den internationale skole i Schweiz.

- Så vi skulle være sikre på, at der var plads på en skole, hvor børnene har engelsk allerede i børnehaveklassen. Den gave at blive flydende i engelsk ville vi gerne give hende, fortæller Allan.

Projektet lykkedes. Cathrine fik hurtigt en plads på en privatskole i Odense, og 1. maj kunne Susanne og børnene flytte ind i huset, mens Allan blev i Schweiz indtil 1. august pga. sit arbejde.
Det store åbne køkken var noget af det første Allan og Susanne bemærkede.
Det store åbne køkken var noget af det første Allan og Susanne bemærkede.
Foto: Jørgen Hansen

Jagten sluttede på Hunderupvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce