FOA's kommunalt ansatte medlemmer siger ja til ny overenskomst. Næsten 70 procent af de omkring 156.000 kommunalt ansatte har stemt. Tre ud af fire har sagt ja.
Pædagogerne i Bupl samt jordemødre, bioanalytikere, jordemødre og andet sundhedspersonale får ikke meget ud af at fortsætte strejken. FOA's kommunalt ansatte medlemmer sagde nemlig torsdag ja til ny overenskomst. Det betyder, at strejken i ældreplejen endeligt er afblæst, og forskerne står nærmest i kø med dystre forudsigelser for de grupper, der fortsat strejker. Det gør 13.000 pædagoger i Bupl og de 11 forbund i Sundhedskartellet, efter FOA's kommunalt ansatte medlemmer torsdag sagde ja til ny overenskomst.

Alle holder nu vejret og venter på afstemningen for FOA's overenskomst med Danske Regioner, vurderer Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet. Resultatet bliver offentliggjort 6. juni, og så kan et flertal i Folketinget hurtigt gribe ind.

- Det er klart, at regeringen vil gøre regnebrættet op og se på, hvad der er tilbage af forlig og afstemninger. Hvis Sundhedskartellet ikke har lavet et forlig, der skal til afstemning, og pædagogerne heller ikke er kommet nærmere en ny aftale, så vil man skride til handling på Christiansborg og lave et regeringsindgreb, der slutter hele overenskomstbilledet for 2008, siger Flemming Ibsen.

Mere om emnet

Se alle

Fynsk glæde over klart ja til aftale

FOA-formand jubler over resultat

Bupl: KL-forhandler er arrogant