Iværksætteri: Nyt kursus til et ellers overset segment

Stjerneskibet er stedet for iværksættere i Odense. Et nyt kursus til nye virksomheder, skal bringe væksten i været og hjælpe folk med at få et bedre arbejdsliv.

Iværksætteri: Nyt kursus til et ellers overset segment

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der hjælpe at hente, også selvom din virksomhed ikke er inden for nogle af de hypede brancher som robotter og it. Nyt kursus skal hjælpe små virksomheder videre på væksttrappen.

Vi har i Danmark et stort fokus på vores iværksættere. I kommunerne har man også taget iværksætterne til sig og prøver at strikke forskellige tilbud sammen, som kan hjælpe iværksættere. Der er dog en tendens til at nogle iværksættere bliver favoriseret frem for andre. Det mener iværksætterkonsulent ved iværksætterhuset Stjerneskibet Lene Høxbro larsen:

- Vi har i Odense mange tilbud til de iværksættere, der er i robot-, drone- og it-branchen. De kan deltage i netværk, bo fysisk i incubators meget andet. Sådan er det ikke for mange andre iværksættere, siger Lene Høxbro larsen.

Det vil iværksætterkonsulenten dog gøre noget ved nu. Hun mener, at det er på tide, at også de helt normale men iværksættere også bliver hjulpet på vej.

- Der er ingen, der har fokus på håndværksiværksættere, folk i design eller andre mere traditionelle selvstændige brancher. Men den slags virksomheder er der rigtig mange af, og de er værdifulde for samfundet, da de også skaber arbejdspladser og vækst, siger hun.

Lene Høxbro Larsen har lavet et halvlangt udviklingsforløb over seks måneder, hvor ejerledere af unge virksomheder kan få den hjælp, der skal til, for at gøre virksomheden langtidsholdbar. Der er nemlig mange nye iværksættere, der når til et punkt, hvor de ikke kan rende hurtigere. Det hander nu om at lave om i strukturuen:

- Når en virksomhed har nogle år på bagen, den er godt i gang og der er også en håndfuld eller to ansatte, så begynder det pludseligt at blive meget svært at drive forretningen og også producere noget samtidig.- De fleste iværksættere skal så have hjælp til at strukturere virksomheden, så den ikke nedbryder iværksætteren. Det handler om at få ordnet virksomheden således, at iværksætteren også kan holde fri, slappe af og have en familie, siger Lene Høxbro Larsen.

Forløbet af for de seriøseForløbet har en længde og en tyngde, som gør, at kurset henvender sig til iværksættere, der virkeligt mener det. Derfor er der også et symbolsk deltagergebyr, forklarer Lene Høxbro Larsen:- Vi har et langt forløb med workshopdage og tunge, faglige undervisere. Vi kommer hele vejen rundt om deltagernes virksomheder, og de får nok også lektier for. Så man skal virkelig ville udvikle sig på forløbet.

Læs mere om "Vækstforløbet" på https://odensestartup.nemtilmeld.dk/141/

Iværksætteri: Nyt kursus til et ellers overset segment

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce