For at undgå konkurrenceforvridning, kan iværksætterne ikke bruge universitetets lokaler, når de første prototyper er på plads.

For lille til at finde investorer og for stor til at boltre sig frit under vingerne af universitetets iværksættermiljø. Det er en at de udfordringer, som iværksættervirksomheden Timbernest har tumlet med, siden de første prototyper af de vippende sofaer blev udviklet på SDU. For springet fra at være helt grøn iværksætter til en flyvefærdig virksomhed kan være stort.

- Når de første prototyper er klar, kan vi ikke bruge universitetets faciliteter mere, siger Kristian Grove Poulsen, der er ingeniørstuderende på SDU.

Årsagen er den enkle, at universitetet ikke kan stille lokaler til rådighed, når iværksættervirksomhederne er klar til at sætte en produktion i gang. Det vil skabe konkurrenceforvridning.

- Det kan jeg egentlig godt forstå, men vi har ikke de penge, der skal til for at sætte den store produktion i gang, og det er vi slet ikke klar til, siger iværksætteren, der stadig arbejder på at definere målgruppen.

Leder efter producent

Foreløbig står det klart, at de gyngende sofaer egner sig bedst til at stå, hvor mennesker mødes. Og derfor giver det ikke mening at markedsføre dem til familier i parcelhuse, der har brug for en bænk i baghaven. Men festivaler, foreninger, idrætsklubber og virksomheder er relevante bud på en målgruppe. Men for folkene på Timbernest er det for tidligt at sige endnu.

- Nogle vil måske sige, at vi bare kan skaffe pengene og gå i gang, hvis vi tror på ideen. Men udfordringen er at definere målgruppen rent, inden vi går i gang med at lave markedsføring og bygge salg. Så løsningen er lige nu at finde en producent, der er villig til at hjælpe os videre. Det kunne være et snedkeri eller en tømrervirksomhed, som kunne fungere som en udvidet garage for os, siger Kristian Grove Poulsen.

Timbernest blev skabt som en del af et semesterprojekt på ingeniørstudiet. Og planen er, at virksomheden skal stå på egen ben, når studiet er færdigt om halvandet år.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Betragter studiet som gratis læretid: Min virksomhed er en del af uddannelsen

Betragter studiet som gratis læretid: Min virksomhed er en del af uddannelsen