Iværksættere har Apple-leverandør på kundelisten

Leo Zhou (th) og Lukas Zymla har udviklet samlerobotten Nordbo Cube, der er let at montere og let at flytte rundt. Foto: Louise Koustrup

Iværksættere har Apple-leverandør på kundelisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordbo Systems inviterede kinesere fra Amphenols fabrik i Jiangsu-provinsen til Odense - i dag lægger producenten penge i kassen hos de fynsk iværksættere.

Apple, Microsoft, Huawei, Boeing og Nasa. Amerikanske Amphenol er en af verdens ledende producenter af stik, bøsninger, kabler og komponenter. Kunderne er blandt verdens største inden for computerindustrien, bilindustrien og flyindustrien. Selskabet har fabrikker på fire kontinenter over hele verden - blandt andet i den kinesiske by Changzhou, der ligger 100 kilometer nordøst for Shanghai. Og som de fleste andre virksomheder har Amphenol-TFC i Changzhou også leverandører. En af dem bor i Odense.

Iværksættervirksomheden Nordbo Systems, der sidste år vinkede farvel til Odense Robotics Startup Hub i Forskerparken, har fået en fod inden for i den kinesiske del af den verdensomspændende virksomhed.

- Vi hjælper Amphenol med automation. De sidste dele, vi har lavet, er en sorteringsapplikation til øreproptelefoner, siger Leo Zhou, der i sidste uge vendte hjem fra en tur til Shanghai.

Det er femte gang, han er afsted i år, så der har været nok at se til, siden han sammen med makkeren Lukasz Zymla sidste år inviterede kineserne til Odense. Dengang havde de to iværksættere til huse i Forskerparkens Startup Hub, og her var gæsterne også på visit. Kontakten fik de dengang far en investor, der i dag er medejer af virksomheden.

- De har været her af flere omgange og var meget imponerede over hele miljøet i hub'en, siger Leo Zhou, der selv taler kinesisk.

Han kom til Danmark som 10-årig, og den asiatiske baggrund har været en klar fordel, mener han.

- Der sker rigtig meget i Kina, og vi har mange projekter kørende, siger iværksætteren, der ligesom Lukasz Zymla er uddannet ingeniør fra SDU.

Iværksættere har Apple-leverandør på kundelisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce