Henrik Skov sender tusindevis af danskere på tyske charterrejser fra Hamborg i sit firma Skov Rejser - nu vil iværksætteren prøve kræfter med droner og selvkørende biler i logistikbranchen.

Igennem de sidste fire år har han sendt tusindevis af fynboer og andre danskere på charterrejse via lufthavnen i Hamborg, men nu vil 30-årige Henrik Skov sende pakker med droner og selvkørende køretøjer.

Efter at have bygget rejseformidlingsvirksomheden Skov Rejser op, sammen med partneren Carsten Aaby har iværksætter Henrik Skov fået behov og lyst til at starte noget helt nyt.

- Jeg føler, at vi er et sted med Skov Rejser, hvor jeg godt kan slippe det lidt og overlade det til andre, og så har jeg bare så meget iværksætter i mig, at der skal ske noget nyt, siger han.

Da han stiftede Skov Rejser for seks år siden, havde han ingen erfaring som hverken rejsearrangør eller formidler af charterrejser. Det har han i dag, hvor Skov Rejser i samarbejde med mere end 80 tyske rejsebureauer sender tusindevis af danskere til Gran Canaria, de græske øer og Tyrkiet for blot at nævne nogle af de mest populære rejsemål, man kan nå fra de tyske lufthavne.

Det er primært lufthavnen i Hamburg, danskerne flokkes om, når de søger alternativer til Billund, Kastrup og HCA Airport. Omkring 280.000 danskere fløj i 2016 ud af lufthavnen syd for den danske grænse, og en stor del af dem har fået formidlet charterrejsen via Skov Rejser, som i år forventer et plus på op mod 800.000 kroner.

Dermed er virksomheden så flyvefærdig, at Henrik Skov er begyndt at se sig om efter nye iværksættereventyr - ikke fordi han forlader Skov Rejser, langtfra faktisk, men fordi han tør give mere slip nu.

Inspireret af Amazon

Nu ser han i stedet på pakkepost og logistik, hvor han inspireret af den amerikanske gigant Amazon er begyndt at researche til et logistikselskab, som skal sende dine pakker og breve ved hjælp af ny teknologi som droner og selvkørende biler eller køretøjer. Navnet bliver Pure Delivery.

- I første omgang undersøger jeg markedet, for jeg ved ikke noget om droner eller markedet, men det gjorde jeg heller ikke med rejseformidling. Mit mål er at få en risikovillig investor med ombord i november, siger Henrik Skov.

- Vi skal se på mulighederne for at sende pakker i særlige områder, men vores konkurrenter bliver de helt store som GLS og andre firmaer, mener han.

 

Få troede på ideen

Han er netop blevet gift med kæresten, som er gravid. parret venter en dreng i august.

Familien får dog også lidt tidskonkurrence med det nye selskab, som Henrik Skov blev ekstra pirret til at stifte, da han deltog i en konference om brugen af ny teknologi i logistikbranchen tidligere i år, fortæller han.

- Der var alle de store aktører fra branchen med, men alle jeg spurgte mente, at det med droner ikke var nogen farbar vej og alle sagde stort set, at det ikke kommer til at ske. Det kickstartede lidt min vision, for det kommer til at ske, siger han.

Han er allerede i fuld gang med at lede efter en større risikovillig investor til Pure Delivery, hvor han også investerer fra sit eget holdingselskab med de penge, han har tjent gennem årene på Skov Rejser. 

  • Byline_

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Højsæson for charter: Fynsk firma tjener på tyske rejser

Højsæson for charter: Fynsk firma tjener på tyske rejser