Italiens præsident kræver hurtig regering


Italiens præsident kræver hurtig regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nyindsatte italienske præsident, Giorgio Napolitano, truer med at gå af, hvis der ikke dannes regering.

Italiens præsident, Giorgio Napolitano, som mandag blev genindsat i sit embede for en helt usædvanlig anden periode, opfordrer de politiske ledere i Rom til at danne en regering øjeblikkeligt - uden yderligere forsinkelser.

Den 87-årige præsident, der mandag holdt sin indsættelsestale i parlamentet, kritiserer i hårde vendinger de politiske partier for deres evindelige stridigheder med hinanden.

- Det er utilgiveligt, at de politiske partier ikke er i gang med politiske reformer, siger han og tilføjer:

- Kun en bred koalition er mulig i den nuværende situation, og der må hurtigt dannes en regering, som er i stand til at vinde tillidsafstemninger i begge parlamentets kamre.

Præsidenten anklager partierne for at være "døve" over for kravene om forandring og reformer.

Napolitano, som taler om "ansvarsløshed" hos de politiske partiers ledelser, og som truer med at gå af, hvis der ikke hurtigt bliver dannet en regering, blev taget i ed ved en session for begge parlamentets kamre.

Flere gange holdt den aldrende præsident inde for at kæmpe med tårerne under talen, hvori han gjorde det klart, at han kun modstræbende har påtaget sig endnu en regeringsperiode på grund af sin dybe bekymring over den politiske situation i landet.

De forskellige italienske partier har siden valget i februar ikke været i stand til at danne en regering, og det politiske dødvande medførte også, at det italienske parlament var ude af stand til at blive enig om nogen anden præsidentkandidat end Napolitano til en post, der mest har ceremoniel betydning.

Når landet er ude i politisk kaos, og de forskellige partier ikke kan finde ud af at skabe flertal til at danne en regering, kan præsidenten dog gribe ind og hjælpe med at styre dannelsen af en ny regering.

Napolitano blev født i Napoli i 1925 og var i sin ungdom modstandsmand mod nazisterne og fascisterne under Anden Verdenskrig.

I 1942 var han med til at oprette en kommunistisk gruppe, og i 1953 blev han valgt ind i parlamentet for det italienske kommunistparti.

Hvis han sidder perioden ud, vil han i alt have haft 14 år i embedet og være 94 år.

Italiens præsident kræver hurtig regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce