It-naboen: Campus kan inspirere og tiltrække talenter

Jonathan Bornemann flyttede sin it-virksomhed House Of Code og de 30 ansatte ind i Thrigefirkanten - lige overfor Umbraco - i slutningen af 2017. Ved flytningen fik han 700 kvadratmeter mod 300 i sit tidligere kontor. Foto: Thomas Bach Laursen

It-naboen: Campus kan inspirere og tiltrække talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et it-campusområde er en fremragende idé, lyder det fra Umbraco's genbo, it-virksomheden House Of Code. Direktøren tror på, at it-klyngen ved at kopiere robotbranchen på Fyn kan skabe mere vækst, når virksomhederne er tæt på hinanden fysisk i Thrigefirkanten.

Jonatan Bornemann, direktør og stifter af it-virksomheden House Of Code, som siden 1. november har været genbo til Umbraco i Thrigefirkanten. Direktøren ved som iværksætter og direktør selv, hvad et netværk betyder som inspiration, og hvor afgørende det er, når man skal tiltrække og fastholde talenter.

Hvad er din reaktion på Umbracos tanke om et it-kraftcenter eller campusområde i Thrigefirkanten?

- Ideen om et lokalt kraftcenter eller et it-campusområde her i Thrigefirkanten er fremragende. Vi har ikke boet her så længe, men allerede på den korte tid, vi har boet her, har vi fået et godt naboskab med Umbraco.

I bor lige over for Umbraco - hvordan bruger I hinanden?

- Vi kan sparre fagligt, men socialt betyder det også, at vi kan have det sjovt sammen.

Der er flere fællesskaber i Odense - som Coworking i Kochsgade, hvad vil det betyde at få et rendyrket it-fællesskab med udgangspunkt i Thrigefirkanten?

- Det er en fantastisk idé, hvis vi kan kopiere robotklyngens robothub og skabe et fysisk samlingspunkt, som kan være interessant for virksomheder og for nye talenter. Det kan blive en slags mini-it-valley med et lækkert miljø og et forum for vidensdeling og netværk. Det betyder også, at du kan etablere fælles køkken, kantine og mødelokaler, så man som ny startup ikke skal tænke på det.

Hvilken betydning har det, at man fysisk er i nærheden af hinanden?

- Du skal bare gå ud af døren og ind til naboen. Det er også fedt at sidde i et miljø, hvor du kan kigge ud af vinduet og se på andre, som har succes og vækst. Det inspirerer. Og så betyder det også, at du lettere kan tiltrække nye talenter, fordi de kan se, at der er andre muligheder lige uden for døren. Det er også det, der er sket i robotbranchen, og hvis vi kan skabe det miljø lige her i Thrigefirkanten kan det give en synlighed, som vi har manglet i it-branchen i Odense.

It-naboen: Campus kan inspirere og tiltrække talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce