Islandsk veto bekymrer Danmark


Islandsk veto bekymrer Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark og tre andre nordiske lande vil se en afklaring af situationen i Island, før de fortsætter låneprogram til 15 milliarder kroner.

Det islandske kaos bekymrer Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Da den islandske økonomi brød sammen, gav de fire nordiske lande Island adgang til at låne, hvad der svarer til samlet 15 milliarder danske kroner.

En af betingelserne i låneaftalen mellem Island og de fire nordiske lande er, at Island skal leve op til sine internationale forpligtelser, oplyser Finansministeriet.

Om islændingene får adgang til at låne resten af beløbet i den danske låneramme, bliver der ifølge Finansministeriet ikke taget stilling til, før der er en endelig afklaring af situationen i Island. Dermed følger Danmark den fællesnordiske linje om låneprogrammet.

Island har indtil videre lånt 600 millioner kroner af Danmark. Den danske låneramme er på cirka 3,5 milliarder danske kroner.

Island er havnet i en dyb krise, efter at landets præsident har nægtet at underskrive en lov - vedtaget i parlamentet - om en islandsk statsgaranti for et lån på 28 milliarder kroner til Holland og Storbritannien. De mange penge er, hvad de to lande måtte punge ud med i lånegaranti til 320.000 briter og hollændere, der pludselig mistede deres indeståender i den islandske netbank Icesave, da den islandske økonomi brød sammen i efteråret 2008.

Islandsk veto bekymrer Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce