Irsk EU-formandskab bider sig fast i CO2-kvoter


Irsk EU-formandskab bider sig fast i CO2-kvoter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Irlands miljøminister vil ikke opgive CO2-kvoter - et usædvanligt problem kræver en usædvanlig løsning.

EU's klimakommissær, Connie Hedegaard, får, kort efter at EU-Parlamentet vendte tommelfingeren nedad til hendes redningsplan for EU's handel med CO2-kvoter, stærk opbakning fra det irske EU-formandskab.

Irlands miljøminister, Phil Hogan, der har ledet forhandlingerne på vegne af de 27 medlemslande, kalder i en pressemeddelelse parlamentets nej for "skuffende".

Han siger, at han allerede har programsat to nye forhandlingsmøder.

Hogan afviser, at kommissionen skal reagere ved helt at droppe sit såkaldte backloadingforslag, der handler om at trække forureningskvoter ud af markedet, så markedskræfterne kan drive priserne op.

- Kvotehandelssystemet er kernen af Europas svar for at afbøde problemer med drivhusgasser.

- I det omfang systemets effektivitet nu bliver undermineret af den økonomiske krise, er det et beklageligt tilbageslag for Europas gradvise overgang til en konkurrencedygtig økonomi baseret på lavere udledninger.

- En tidlig og omkostningseffektiv overgang er nøglen til Europas lederskab på klimaområdet og for den europæiske konkurrenceevne i den gryende globale grønne økonomi, skriver Hogan.

Han siger, at det irske EU-formandskab har det som en stærk prioritet at håndtere sagen.

- Selv om jeg forstår bekymringen ved at gribe ind over for et markedsbaseret instrument, så er virkeligheden også den, at EU står over for en usædvanlig situation, som kræver et usædvanligt svar, siger Hogan.

Han mener fortsat, at en justering af kvotemarkedet kan være en god løsning for på kort sigt at bringe kvotesystemet "tilbage til et mere effektivt operationsniveau, mens vi overvejer de strukturelle reformer, der er nødvendige for at styrke systemet på længere sigt".

Irsk EU-formandskab bider sig fast i CO2-kvoter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce