Investor-engle til træf i Odense: 200 investorer jagter den næste milliard-exit

Flere end 200 investorer er tilmeldt årets udgave af årsmødet for danske business angels, som finder sted for femte år. Også sidste år fandt det sted i Cortex Lab hos SDU, hvor man også finder de mange investeringslystne personer onsdag. Arkivfoto: Per Seyffartt

Investor-engle til træf i Odense: 200 investorer jagter den næste milliard-exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver slået rekord, når 200 private business angels onsdag mødes til træf i Odense - de mange engle-investorer skal netværke og høre om investeringsmulighederne i 20 forskellige startups, som til gengæld møder en investorgruppe med op mod en milliard kroner i kapital.

200 private business angels med en samlet kapital på flere hundrede millioner - og op mod en milliard kroner.

Det burde gøre enhver iværksætter helt blød i knæene, men onsdag er det kun en gruppe udvalgte startup og virksomheder, der får chancen for at byde sig til, når der er business angel-årsmøde i Odense.

Årsmødet arrangeres af Danish Business Angels, SDU Cortex Lab, Keystones og Invest in Odense, hvor investmentmanager Michael Hansen sidder med i styregruppen.

- Det er femte år, der bliver arrangeret business angel-årsmøde og det er ret vildt, at vi i år har 200 engle med. Det viser, at det er blevet mere naturligt og udbredt for private investorer at gå ind i startups, men det viser også, at de private investorer i højere grad gerne vil mødes og netværke, siger Michael Hansen, der selv har arbejdet med investorer og startupmiljøet i en årrække.

Han er også drivkraften bag det årlige Investor Summit, som løber af stablen igen sener i år den 12. september i Odense.

Business Angel årsmøde
200 investorer og gæster med, når Danish Business Angels, Keystones, Invest In Odense og SDU Cortex Lab inviterer til årsmøde i Business Angel-netværket.

Det er femte gang, netværket af private investorer mødes til årligt træf.

Mødet finder sted i Cortex Lab på SDU i morgen.

Til mødet kan deltagerne bl.a. høre (og hylde) holdet bag robotsuccesen Mobile Industrial Robots (MIR), når den nu tidligere medejer og fynske investor Torben Frigaard Rasmussen fortæller om investeringscasen og salget af MIR for 1,7 milliarder kroner.

Udover MIR-investoren taler en lang række gæster som de erfarne internationale investorer som Chris Rynning, stifter af den private kapitalfond nHack Group, og Peter Cowley, der har grundlagt og drevet teknologi- og byggevirksomheder i mere end 35 år og har investeret i mere end 45 startups i Cambridge og London. Han er både valgt som Englands bedste og verdens bedste business angel tidligere.

Den danske serieinvestor Lars Tvede gæster også årsmødet og deler ud af sine erfaringer, før der skal sættes navn på den bedste danske business angel i 2018.
11 virksomheder skal pitche ved dagens investortræf, hvor de deltagende investorer skal sms-stemme om, hvem der skal videre til såkaldt deal-møder. Her pitcher en virksomhed ved sidste års træf. Arkivfoto: Per Seyffartt
11 virksomheder skal pitche ved dagens investortræf, hvor de deltagende investorer skal sms-stemme om, hvem der skal videre til såkaldt deal-møder. Her pitcher en virksomhed ved sidste års træf. Arkivfoto: Per Seyffartt

Millioner på spil

Nu handler det i første omgang dog om de private engle, som i morgen kan netværk, når årsmødet løber af stablen i Cortex Lab, hvor de 200 business angels fra hele landet kan stifte bekendtskab med 11 virksomheder, der pitcher deres cases fra store scene. Yderligere 10 er inviteret med, selv om de altså ikke får adgang til pitch.

- Vi har været igennem et screeningsforløb, hvor business-englene har foreslået virksomheder og startups. Det er virkelig spændende virksomheder inden for en række forskellige områder. Det er eftertragtede investeringsmuligheder og vi har oplevet, at nogle af dem, vi havde valgt, er sprunget fra, fordi de i løbet af de sidste uger har fået de investorer med, som de skulle bruge, siger Michael Hansen.

De 200 business angels kommer fra hele landet - heriblandt de lokale fra Business Angels Syddanmark-netværket, som efterhånden tæller 60 medlemmer. En engel kan være med, når vedkommende har en investeringsramme på mellem tre og fem millioner kroner. Dermed er der altså op mod en milliard kroner i spil blandt de 200 gæster onsdag.

- Men der er også flere med, som har langt flere midler end det, siger Michael Hansen.

Milliarder i MIR-robotten

En af dem, der for nyligt har været involveret i en succesfuld exit er den fynske investor Torben Frigaard Rasmussen, som var del af ejergruppen i den fynske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots. Frigaard Rasmussen havde en "mindre" ejerandel af MIR, som blev solgt for et samlet beløb på 1,7 milliard kroner til amerikanske Teradyne. En handel og investeringscase, han fortæller om på investormødet onsdag.

Udover Frigaard Rasmussen, som er repræsenteret som investor og bestyrelsesmedlem i en lang række virksomheder i det fynske teknologi og it-miljø, taler også formanden for DanBAN (Danish Business Angels), Jesper Jarlbæk, og den anerkendte og og kendte investor Lars Tvede.

Eftermiddagen er sat af til de virksomheder, der er på jagt efter investorer. Af to runder får 11 virksomheder muligheder for at pitche deres business-case og i bedste X Factor-stil er der direkte afregning, da de deltagende investorer skal SMS-stemme på deres favoritter. Vinderne går i enrum med investorer i en såkaldt deal-making-runde efterfølgende.

Afslutningsvis bliver der også tid til at kåre den bedste private investor, når der bliver sat navn på årets engel.

Investor-engle til træf i Odense: 200 investorer jagter den næste milliard-exit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce