Intet tilbud fra svensk energigigant


Intet tilbud fra svensk energigigant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det statslige svenske energiselskab Vattenfall dementerede i går forlydender i Dagbladet Børsen om, at selskabet er kommet med tilbud om at købe Københavns Energi.

- Vi vurderer hele tiden mulighederne og fører diskussioner med forskellige aktører. Men Vattenfall er ikke kommet med et tilbud om at købe Københavns Energi. Oplysningerne om en købsaftale mellem Vattenfall og ejerne af Københavns Energi er fuldstændigt grundløse, skrev Vattenfall i en pressemeddelelse.

Dagbladet Børsen skrev i går, at svenskerne er tæt på at underskrive en aftale med Københavns Kommune om at købe el-delen af det københavnske forsyningsselskab for 10 milliarder kroner.

Vattenfall dementerer

Den oplysning dementerede Vattenfall, men understregede samtidig sin interesse i at komme til at spille en aktiv rolle i den igangværende omstrukturering af den danske elsektor.

For at få foden inden for i Danmark har Vattenfall tilbudt aktionærerne i energiselskabet Elsam at købe 67 procent af aktierne i Elsam. Der ventes et endeligt tilbud fra Vattenfall den 17. januar.

Elsams ledelse arbejder på at realisere en aftale med finansminister Thor Pedersen (V), om at selskabet skal fusionere med olie- og naturgasselskabet DONG. Elsams administrerende direktør, Peter Høstgaard-Jensen, sagde i går til Ritzau, at Elsam fortsat har planer om at overtage Københavns Energi i forbindelse med fusionen med DONG. (ritzau)

Intet tilbud fra svensk energigigant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce