Internt notat afslører Corydons vækstpakke-plan


Internt notat afslører Corydons vækstpakke-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre og Konservative vil have flere penge at gøre godt med i vækstplanens "hovedforlig".

Ved at dele forhandlingerne op i to spor håber regeringen på at kunne redde sin vækstplan i land, og et internt notat løfter nu sløret for, hvordan finansminister Bjarne Corydon (S) har tænkt sig at få en aftale på plads med oppositionen.

Det skriver Berlingske.

Regeringen vil forsøge at lave et mindre delforlig med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om blandt andet grænsehandel og en ordning, der giver private mulighed for at få et fradrag for penge anvendt til rengøring eller ombygninger i deres bolig.

Det lille forlig skal også indeholde andre lettelser til erhvervslivet.

Ifølge notatet, som avisen er i besiddelse af, vil dette forlig løbe op i 14,6 milliarder kroner frem mod 2020. Finansieringen hentes fra ændringer af kontanthjælpen og SU-reformen.

Hovedaftalen i vækstplanen omfatter blandt andet nedsættelsen af selskabsskatten. Den store aftale skal udelukkende forhandles i hus med Venstre og Konservative, viser notatet.

Den store aftale bliver økonomisk set fem gange så stor som det lille forlig.

I aftalen er der gjort plads til "nye initiativer" på 330 millioner kroner i 2015 stigende til 1,8 milliarder kroner i 2020. Penge, som regeringen har tilbudt Venstre og Konservative at forhandle ind i aftalen.

Men de to partier vil have et større beløb, som skal dækkes ind ved at sænke væksten i den offentlige sektor yderligere i de kommende år. Kravet fra de borgerlige er ifølge Berlingskes oplysninger de største problemer i forhandlingerne.

Hverken Venstre eller Dansk Folkepartis finansordfører vil kommentere oplysningerne i det internet notat, mens Konservatives Mike Legarth nøjes med at bekræfte, at partiet går efter at få en endnu større vækstplan på plads, end den regeringen lægger op til.

- Vi har rost regeringen for dens udspil, men nu forsøger vi at skubbe på for, at ambitionerne bliver højere.

- Vi vil gerne være med til at finde et større beløb, og effekten falder hurtigere, så det er nu og her, at vi giver hjælpen til virksomhederne og ikke først om nogle år, siger han til Berlingske.

Internt notat afslører Corydons vækstpakke-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce