Interesse for både at ansætte nyuddannede og lærlinge i takt med, at det er sværere og sværere at få arbejdskraft.

El- og vvs-installatører i Syddanmark viser stigende lyst til at ansætte flere lærlinge og nyuddannede. Det fremgår af en medlemsundersøgelse i brancheorganisationen Tekniq.

Virksomhederne har i større og større problemer med at skaffe tilstrækkelig arbejdskraft. 18 procent af virksomhederne i Syddanmark vil ansætte flere lærlinge i år i forhold til sidste år, mens kun fire pct. forventer at ansætte færre.

Inden klapsalverne bryder ud, er det værd at hæfte sig ved, at Syddanmark er det område, hvor færrest regner med ansættelse af flere lærlinge. Til gengæld er det den region, hvor færrest regner med at ansætte færre lærlinge.

Højest i forventningerne ligger Nordjylland og Københavns-området. Begge steder venter 29 pct. af virksomhederne at ansætte flere lærlinge.

Måske for få lærlinge

- Det største problem bliver i virkeligheden nok at skaffe tilstrækkeligt med lærlinge. Derfor er det også vigtigt, at vi arbejder målrettet på at få flere af regionens unge til at vælge en erhvervsuddannelse, meget gerne inden for el- og vvs-området, siger Gustav Petersen, formand for Tekniq-råd Syddanmark og kundechef hos Kemp & Lauritzen A/S.

28 pct. af virksomhederne regner med at ansætte nyuddannede lærlinge. Det er dog også det laveste tal blandt regionerne. I Nordjylland, som er bedst, regner 36 pct. af virksomhederne med at ansætte nyuddannede lærlinge.

Tekniq, der har lavet undersøgelsen, repræsenterer 2800 tekniske installationsvirksomheder. Branchen  beskæftiger 44.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 47 milliarder kroner.

 

 

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.