Innovision på markedet om få måneder


Innovision på markedet om få måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KREDSLØB: Rumteknologiske erfaringer bag fynsk udvikling af banebrydende udstyr til hjerte-målinger

2001 bliver et skelsår for Innovision A/S, som i maj venter at gå på markedet med et højteknologisk apparat til måling af blodgennemstrømningen i hjertet.

Efter præsentation af det banebrydende udstyr på udstillingen Medica 2000 fornylig går Odense-virksomheden i januar i gang med kliniske afprøvninger af apparatet på klinikker og hospitaler i både England, Tyskland og Danmark, oplyser administrerende direktør og medejer, dr. med. Jørgen Grønlund Nielsen.

Udviklingsarbejdet har stået på i flere år og bygger på de erfaringer, Innovision har fået som fremstiller af måleudstyr til amerikanske NASA og til den europæiske søsterorganisation ESA.

Erfaring fra rummet

Innovision har forsynet rumprogrammerne med avanceret teknologi, som er i stand til at gennemføre kredsløbsmålinger på mennesker, som befinder sig i rummet.

- Det, der nu kommer på markedet, er et direkte resultat af vores arbejde inden for rumteknologien. Potentialet er enormt stort, hvis det lykkes for os at komme igennem med det nye måleudstyr i sundhedssektoren. Vi har ingen konkurrenter, men omvendt er der heller ikke erfaring for målinger af vores type, så vi skal ud og overbevise markedet, siger Jørgen Grønlund Nielsen.

Optimistiske investorer

Investorerne bag Innovision har en klar tro på, at det nye måleudstyr kan blive en god forretning.

Børsnoterede Dansk Kapitalanlæg besluttede tidligere på året at gå ind i det nydannede Innovision A/S med 15 millioner kroner og har en ejerandel på 25 procent. Dansk Kapitalanlæg sidder yderligere på en 30 procents ejerandel i Innovision Holding A/S, som nu skifter navn til Lindved Holding.

- Tidligere lå vores medicotekniske aktivitet i holding-selskabet, men alt er nu flyttet ned i udviklings- og driftsselskabet Innovision A/S. Vi ønsker ingen navneforvirring, siger Jørgen Grønlund Nielsen.

Foruden Dansk Kapitalanlæg er Lønmodtagernes Dyrtidsfond med en ejerandel på 28 procent storaktionær i Innovision A/S. Det samme er Lindved Holding, som tegner 46 procent af kapitalen - og altså også her med Dansk Kapitalanlæg som medejer.

Forventet underskud

Det tidligere Innovision Holding med hidtil en snes medarbejdere omfattede indtil fornylig også en skilteproduktion til blandt andet bytrafikken i Odense og i elektronisk form til danske servicestationer.

Denne aktivitet er netop solgt fra til Tommerup Elektronik, og det gamle holding-selskab har ikke længere ansatte.

Aktieselskabet Innovision kom ud af det netop afsluttede regnskabsår med et overskud efter skat på 1,6 millioner kroner, men Jørgen Grønlund Nielsen stiller ikke sorte tal i udsigt i de kommende år:

- Vores seneste driftsresultat er noget bedre end budgetteret, men det skyldes først og fremmest, at vi ikke har kunnet nå at bruge alle de penge, som var sat af til udvikling og markedsføring. I indeværende regnskabsår vil der blive satset hårdt på den egentlige markedsføring af det nye apparat, og der vil måske ligefrem blive sat penge til i de kommende år. Men det er selskabet kapitaliseret til at kunne klare via den tilførsel, Dansk Kapitalanlæg gennemførte tidligere på året, siger han.

Innovision beskæftiger i dag en snes medarbejdere og bliver ifølge Jørgen Grønlund Nielsen ikke meget større målt på antal ansatte.

- Vores strategi er at udlicitere. Vores opgave bliver at udvikle, samle, teste og sælge, siger han.

I modsætning til det gængse måleudstyr, som koster i størrelsesordenen en halv million kroner, vil det nye apparat fra Innovision kunne sælges for ca. 100.000 kroner, og det vejer samtidig betydeligt mindre.

For patienten har det den store fordel, at han slipper for at skulle have lagt et kateter ind i hjertet i forbindelse med målinger af blodgennem-strømningen.

Innovision på markedet om få måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce