Monteringsrobotten WallMoBot, der er udviklet af Odensevirksomheden Blue Ocean Robotics, har fået 13 millioner statskroner i ryggen. Det er Innovationsfonden, der nu investerer i forskning, der skal forfine robotten.

Bygningsarbejdere slipper for en del tunge løft i fremtiden, hvis robotten WallMoBot vinder indpas på danske og udenlandske byggepladser.

Onsdag kom den et skridt nærmere, da Innovationsfonden meddelte, at der vil blive skudt 13 millioner kroner i robotten i løbet af de næste tre år.

- Robotten skal drives af en operatør. Og så er det tanken, at WallMoBotten skal kunne løfte, transportere og installere vægelementer af glas, gips eller andre materialer. Der bliver tale om løft på op til 80, 90 eller måske 100 kilo, siger Lars Andresen, der er administrerende direktør i teknologivirksomheden WallMo A/S, som står bag monteringsrobotten.

Samarbejder med universiteter

Midlerne fra Innovationsfonden, som udgør størstedelen af projektbudgettet på 19 mio. kroner, skal blandt andet bruges til at forske i mere brugervenlighed. Forskningen vil foregå i samarbejde med Syddansk Universitet og Aalborg Universitet.

Målet med robotten er at højne effektiviteten i byggerier med den lille robot, som igen og igen kan løfte glasplader og skillevægge på byggepladser. Og som kan betjenes af en enkelt person fremfor de to-tre personer, der i dag skal til for at løfte en plade hen på den rette plads.

Samtidig vil færre løft give bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.