Ingen frygt for krise her


Ingen frygt for krise her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense-virksomheder optimistiske

Mens grædekonerne har overtaget hovedrollen i landets erhvervsmedier, kan Udviklingsforum Fyn bringe positive tidender fra det odenseanske erhvervsliv.

En helt ny undersøgelse blandt odenseanske virksomhedsledere, som Udviklingsforum Odense - Partnerskab for Vækst Fyn har fået udarbejdet af Syddansk Universitet, viser, at optimismen er markant større i den fynske hovedstad end i den netop offentliggjort landsundersøgelse fra Greens Analyseinstitut.

I den odenseanske undersøgelse forventer kun fem procent og 15 procent nedgang i henholdsvis egen omsætning og markedsefterspørgsel. Og blot 10 procent forventer at have færre ansatte.

Vækst og flere ansatte

Cirka 41 procent forventer vækst i omsætning, og der er ligeledes 41 procent, som forventer vækst i markedsefterspørgsel.

Endelig forventer 51 procent, at antallet af ansatte vil stige.

Antallet af ufaglærte/faglærte forventes at have vigende tendens, mens antallet af medarbejdere med en videregående uddannelse forventes at stige.

Eksportvirksomheder forventer flere ansatte end hjemmemarkedsvirksomheder i alle kategorier, bortset fra ufaglærte/faglærte, hvor der ikke er forskel.

Unge virksomheder forventer flere ansatte end gamle virksomheder i alle kategorier af medarbejdere.

Undersøgelsen er foretaget Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet. Den baserer sig på en spørgeskemaundersøgelse blandt 869 virksomheder, og dermed har den ifølge forfatterne en acceptabel stikprøvesikkerhed.  

Nedtur over hele linjen

De seneste dage har flere medier bragt historier om, at landets virksomhedsledere ser pessimistisk på fremtidsperspektiverne for dansk økonomi.

I en konjunkturanalyse, som Greens Analyseinstitut har foretaget for Dagbladet Børsen, tales om nedtur over hele linjen. 

Fire ud af 10 deltagere i Børsens Green-analyse forventer et direkte fald i salget herhjemme i de kommende seks måneder.

Derudover planlægger 30 procent af landets virksomheder ifølge undersøgelsen at reducere antallet af ansatte, mens 23 procent af virksomhederne fortsat vil ansætte.

Ingen frygt for krise her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce