Industriens parter skal finde hinanden


Industriens parter skal finde hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forligsmand Asbjørn Jensen skal forsøge at få industriens parter til at finde hinanden, når de samles til møde i Foligsinstitutionen.

Industriens parter skal have hjælp til at nå frem til enighed om 210.000 danskeres løn og arbejdsforhold. Derfor har forligsmand Asbjørn Jensen indkaldt parterne CO-Industri og DI til et møde.

- Det er lidt som et parforhold, hvor der er lidt knas. Det kan være svært at tage telefonen og tage initiativ til at mødes igen. Det er det, forligsmanden nu har gjort, siger Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

Industriens parter skiltes søndag uden at have aftalt et nye forhandlinger, men fredag klokken 11 skal de igen sidde ansigt til ansigt i Forligsinstitutionen til et "orienterende møde".

- Forligsmanden kalder dem ind, fordi han vil have lidt skub i forhandlingerne. Højst sandsynligt vil parterne selv prøve at forhandle videre i løbet af weekenden og i starten af næste uge, siger Flemming Ibsen.

CO-industris formand, Dansk Metals formand, Thorkild E. Jensen, forhandler overenskomst på lønmodtagernes vegne, mens DI's formand, Hans Skov Christensen, repræsenterer arbejdsgiverne i industrien.

Begge parter har lagt en dæmper på forventningerne til en forhandlingsresultat og givet udtryk for, at det bliver svært at nå til enighed.

Hvis de opgiver selv at finde frem til et forlig, så tager forligsmanden over og styrer slagets gang. Hvis han også må give fortabt, så kan det ende med konflikt.

- I princippet kan storkonflikten bryde ud 1. marts, men forligsmanden kan udskyde den to gange, så vi kommer hen i starten af april, siger Flemming Ibsen.

Overenskomstforhandlingerne på industriens område omfatter vilkårene for 210.000 industriarbejdere og funktionærer på det danske arbejdsmarked.

Resten af overenskomstforhandlingerne for det private område tager udgangspunkt i resultatet på industriens område.

Industriens parter skal finde hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce