Industriens forventninger atter ned


Industriens forventninger atter ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Industriens forventninger er atter gået tilbage efter en lille fremgang i marts - til gengæld er optimismen lidt bedre inden for serviceerhvervene.

Efter en lille bedring i marts er industriens forventninger til fremtiden atter gået lidt tilbage i april. Den samlede indikator lander på minus 34 mod minus 31 måneden før. Dermed ligger forventningerne for fjerde måned i træk i dette niveau. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I serviceerhvervene er stemningen derimod blevet en anelse bedre for de kommende tre måneder. Her er indikatoren gået frem fra minus 25 til minus 16. Endelig er forventninger i byggeriet uændret - og lave - med en indikator på minus 45.

I Jyske Bank konstaterer seniorøkonom Niels Rønholt, at man trods alt kan glæde sig over, at forventningerne i industrien ser ud til at være nærmere en stabilisering end fortsat store fald.

- Men stabilisering eller et halvt skridt frem er ikke lige frem noget at juble over efter 10 skridt tilbage, siger Niels Rønholt.

Han mener, at specielt den hjemlige efterspørgsel er blevet lidt bedre på det seneste. Men man mangler stadig at se tegn på bedring i udlandet.

- For en lille åben økonomi som den danske er det ikke nok, at vi som forbrugere får lidt af forbrugslysten tilbage. Vi skulle også gerne kunne afsætte varer i udlandet, siger Niels Rønholt.

Industriens forventninger atter ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce