Industrien bobler af optimisme


Industrien bobler af optimisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LYS FREMTID:Virksomhederne tror på øgede muligheder for salg - både herhjemme og i udlandet
Danske virksomheder tror på fremtiden. De tror på mere gang i hjulene i årets tredje kvartal med stigende produktion, mere beskæftigelse, flere ordrer i bøgerne og stigende salgspriser i forhold til andet kvartal.

Der er flere ting, der er med til at gøre industrivirksomhedernes smil større, forklarer Steen Bocian, der er seniorøkonom i Danske Bank.

- Det er en kombination af et forholdsvis stærkt opsving, der endnu ikke har bidt sig fast i Europa, en høj vækst og dermed efterspørgsel på varer i Asien og i USA og en stabil valutakurs, der gør, at industrien forventer fremgang, siger Steen Bocian.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industriens forventninger til de kommende tre måneder stiger med tre procentpoint fra syv i juni til 10 i juli. Og det er en kraftig stigning i optimismen sammenlignet med situationen for et år siden. Her lå industriens forventninger til fremtiden på minus 13.

Det er næsten fire år siden, at industrien så så lyst på fremtiden, som den gør i dag. Og udgangspunktet fra dengang har ændret sig meget. I efteråret 2000 satte euroen bundrekord over for dollaren, og det var til store gavn for de danske eksportvirksomheden. Siden blev euro meget stærk, hvilket ramte virksomhederne som en boomerang med faldende efter-spørgsel og deraf manglede ordrer.

- Oveni kommer de danske skattelettelser, der vil betyde mere købekraft på hjemmemarkedet. De stigende energi- og benzinregninger på grund af højere oliepriser kommer ikke til at undergrave et øget forbrug. Men det tager nok lige toppen af det, lyder det fra Steen Bocian.

Der er udsigt til flere i beskæftigelse i dansk industri. Otte procent af virksomhederne regner med en stigning i antallet af job. Og det understøtter bankens forventning om, at arbejdsmarkedet snart vil vende rundt. (ritzau)

Industrien bobler af optimisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce