Indiana Jones et eventyr for Lego

Der er action, så det klodser i den nye film om Indiana Jones - med Harrison Ford i hovedrollen. Filmens succes smitter nu også af på Lego, der sælger film-helten som Lego-klodser.
Foto: david james

Indiana Jones et eventyr for Lego

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indiana Jones- filmen trækker ikke alene fulde huse i biografer verden over. Folk strømmer også til butikker for at købe Lego-figurer af filmhelten

Lego har tilsyneladende ramt plet, da legetøjskoncernen i Billund fik en licensaftale med Lucas Film om rettighederne til at sælge legetøj inspireret af eventyret om Indiana Jones.

Onsdag er det en måned siden, at "Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige" - som altid med Harrison Ford som den eventyrlystne arkæolog med pisken - havde premiere i Cannes.

Premieren har sat fart i efterspørgslen efter Legos Indiana Jones-klodser, der har været i handlen siden begyndelsen af året.

- Lige nu går det stærkt. Det går langt bedre, end vi havde håbet på, og det går langt bedre, end vi havde budgetteret med, siger Mads Nipper, koncernchef i Lego.

Mål: En halv milliard

Budgettet er ifølge Mads Nipper et salg af Indiana Jones-klodser i år på 340 millioner kroner. Håbet er et salg på en halv milliard kroner.

- Lige nu ligger vi 50 procent over budgettet, og vores håb er meget realistisk. Der skal ske noget helt uventet, hvis det ikke opfyldes, vurderer koncernchefen.

Han taler kun om egentlige legoklodser og ikke de computerspil, der også fremstilles om Indiana Jones med Legos logo.

Det er imidlertid ikke Lego, der producerer disse spil, men det britiske softwareselskab TT Games. Lego får dog royalties af salget af Indy-spil, som i disse dage sendes ud på verdensmarkedet.

Succes med Star Wars

Det er ikke første gang, at Lego via en licensaftale med Lucas Film producerer Hollywood-helte af Lego. For 10 år siden indgik Lego en aftale om at lave legetøj over Star Wars-temaet, og det har vist sig som en sand guldgrube for den 76 år gamle virksomhed.

Mads Nipper betegner Star Wars-produkterne som en "evergreen", der i øjeblikket udgør koncernens næststørste salgslinje.

Den største er det, der kaldes Lego City, altså brandstationer, flyvemaskiner, biler og så videre.

Mads Nipper tvivler på, om Legos eventyr med Indiana Jones-produkter kan blive lige så stor en succes, som Star Wars-produkterne er blevet.

- Det er jo noget lettere at udvikle Lego-produkter til Star Wars. Der er mange flere muligheder, end der er med Indiana Jones og hans pisk, påpeger Mads Nipper, der imidlertid håber, at Lucas Film har flere skud i bøssen, når det gælder Indiana Jones-film.

Mens der er lavet seks Star Wars-film, den første tilbage i 1977, den seneste i 2005, er den nye film om Indiana Jones blot den fjerde i rækken, de tre første er fra 1980'erne.

Men Harrison Ford er efterhånden blev 65 år.

- Det er svært at forestille sig en Indiana Jones-film uden Harrison Ford. Men jeg håber på en eller anden form for efterfølger, siger Mads Nipper.

Indiana Jones et eventyr for Lego

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce