Ikke som Just Eat: Fynske iværksættere har fundet hul i madmarkedet

Det er fra venstre mod højre Søren Michaelsen, Jim Rolighed og Kenneth Jørgensen, der står bag madleveringstjenesten DeliverIt, som til august skal prøvekøres i Aarhus. Foto: Louise Koustrup

Ikke som Just Eat: Fynske iværksættere har fundet hul i madmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre unge iværksættere har succes med deres madleveringstjeneste DeliverIt i Odense. Om to år skal konceptet være etableret i de 20 største byer i Danmark.

Pizzarierne og grillbarerne har i mange år lænet sig op ad den populære internetside Just Eat, som har givet sultne kunder mulighed for at bestille og få leveret junkfood med få klik med musen.

Mange restauranter, der ikke har villet identificere sig med traditionel junkfood, og som derfor ikke er tilmeldt Just Eat, har dog ikke nødvendigvis haft samme muligheder for at bringe deres mad ud.

Det har de nu i Odense. Udbringsningstjenesten DeliverIt har de seneste to år haft held med at tilbyde restauranterne det, de manglede. En pulje af chauffører, som kan bringe mad ud for dem.

Tre unge iværksættere, Kenneth Jørgensen, Jim Rolighed og Søren Michaelsen står bag DeliverIt, som lige nu har 25 restauranter som kunder. Og de har drømme om mere.

- Nu er vi etablerede i Odense, til august starter vi i Aarhus, og planen er, at DeliverIt inden for de næste to år skal være i de 20 største danske byer, siger Jim Rolighed.

DeliverIt bringer ud
Leveringstjenesten DeliverIt blev grundlagt i 2015 af Kenneth Jørgensen, Jim Rolighed og Søren Michaelsen.DeliverIt giver restauranter mulighed for at bringe den mad ud, som kunder har bestilt på restaurantens hjemmeside, ved at stille et korps af chauffører til rådighed.

I Odense har DeliverIt mere end 30 chauffører og samarbejder med 25 restauranter.

Der er indtil videre kørt 10.000 ture i Odense.

  

10.000 ture i Odense

DeliverIt-konceptet er simpelt. Restauranter, for hvilke det ikke kan betale sig selv at stå for udbringning, kan gennem DeliverIt gøre brug af det på nuværende tidspunkt over 30 mand store korps af chauffører, når der skal bringes mad ud.

- Typisk kan det for restauranter betale sig at have en chauffør et par timer på en aften. Vi giver dem muligheden for at have en chauffør, når de har brug for det, siger Jim Rolighed, og Kenneth Jørgensen tilføjer:

- Vi er ikke ligesom Just Eat. Vi skal ikke ud og hijacke sultne kunder. Vi er gode på logistikdelen.

Chauffører er studerende

Idéen til DeliverIt opstod en aften for to år siden, da Jim Rolighed og Kenneth Jørgensen var i humør til spareribs fra Bone's. De kunne ikke få maden bragt ud, og de to kammerater begyndte at tænke over, hvordan man kunne skabe en udbringningstjeneste for den slags restauranter.

Det har senere vist sig, at der blandt restauranterne i Odense har været efterspørgsel på en sådan service.

Chaufførerne tilknyttet DeliverIt, der fortrinsvis er studerende med bil, der kan tjene lidt ekstra ved siden af studierne, har indtil videre kørt 10.000 ture for restauranter i Odense. Og nu har restauranter i Aarhus også udtrykt interesse i DeliverIt.

- Vi har ikke på noget tidspunkt mødt nogen skepsis over for idéen, siger Jim Rolighed, og Kenneth Jørgensen fortæller, at der indtil videre er en investor med i båden, og at der er dialog med fire andre investorer fra Business Angels.

Penge og erfaring

Der skal ifølge Kenneth Jørgensen skrabes en million kroner sammen for at have det økonomiske grundlag for både at teste konceptet af i Aarhus og derefter at have mulighed for at åbne op i andre byer.

- Det er nok lige nu, men skal vi åbne i 20 byer, er det selvfølgelig helt andre beløb, vi taler om, siger Kenneth Jørgensen.

De tre odenseanske iværksættere er dog fast besluttede på ikke blot at sikre sig en stor pose penge, for lanceringen i Aarhus er lige så meget et eksperiment, som det er en egentlig udvidelse af forretningen.

- Vi har ikke erfaring med at starte op i en ny by, vi ikke kender. Der kan vi gøre brug af investorerne, som både kommer med kapital og erfaring, og de kender processerne i at bygge noget op, siger Jim Rolighed.

Ikke som Just Eat: Fynske iværksættere har fundet hul i madmarkedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce