Det er ikke første gang it-koncernen EG med hovedsæde i Herning har været på indkøb i den fynske branche for velfærdsteknologi. I august 2014 købte EG fynske Team Online, der leverer it-løsninger til bosteder og kommunal sagsbehandling på området for handicappede og udsatte voksne, for et trecifret millionbeløb.

Nu har EG købt den odenseanske velfærdsspecialist e-mergency, som siden 2010 har skabt it-løsninger til omsorgs- og ældreområdet.

EG udvikler og leverer it-løsninger til en langt række brancher samt det offentlige Danmark, hvor E-mergency skal supplere de tilbud, EG allerede har.

Med E-mergency kan EG udvide den voksende forretning med digitale løsninger til den offentlige sektor.

EG's løsninger har indtil nu dækket digitaliserings-, selvbetjenings- og sagsbehandlingsløsninger, løn- og personaleadmini­stration samt det specialiserede socialområde, men med købet af E-mergency tager EG skridtet ind på it-markedet for ældre- og omsorgsområdet.

- Med en stærk løsning til bosteder og myndigheder på det specialiserede socialområde er det kun naturligt, at vi, ligesom mange kommuner, begynder at samtænke it-løsninger på tværs af områder, siger Leif Vestergaard, der er administrerende direktør i EG-koncernen fra Herning.

- Dertil passer købet af E-mergency perfekt, da de tilføjer et solidt fundament af ekspertise på ældre- og omsorgsområdet. På den måde får vi det bedst mulige udgangspunkt for at udvikle en samlet løsning til begge områder, siger Leif Vestergaard.

Med tilføjelsen af E-mergency har EG nu mere end 430 medarbejdere, der arbejder med løsninger til det offentlige Danmark. EG omsætter for ca. 600 millioner kroner årligt i det marked.

  • Raasthøj_Knud_(2015)_008

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes erhvervsredaktion, hvor jeg ideudvikler, tilrettelægger og skriver det månedlige erhvervsmagasin Business-Fyn. LinkedIn: dk.linkedin.com/in/knudraasthoej

Mere om emnet

Se alle
Fynbo tjener 100 millioner på salg

Fynbo tjener 100 millioner på salg

Stifter sælger fynsk it-succes

Stifter sælger fynsk it-succes

Offentlige bremseklodser for velfærdsteknologi

Offentlige bremseklodser for velfærdsteknologi