Bendt Skov, der står bag projektet DanCof på Langeland, har været nødt til at udskyde projektet med at producere papkister et par år.

Det oplyser han i en pressemeddelelse.

DanCof havde ellers fået tilsagn om en bevilling på 3,5 millioner kroner fra Vækstforum.

- Beslutningen betyder også at et potentielt eksporteventyr, der skal skaffe millionomsætning og snesevis af arbejdspladser til Langeland nu udsættes minimum ét til to år, oplyser han.

Ifølge Bendt Skov er der fortsat en række delopgaver, der skal løses, før beslutning om produktion i stor skala kan startes.

- Den ekstra tid skal bruges til at samle yderligere viden fra test og vurderinger af forskellige tekniske løsninger. Og den viden skal bruges til at sikre, at den endelige løsning kommer til at fungere optimalt, siger han.

Bendt Skov oplyser til Business Syd, som tirsdag bringer en længere artikel om DanCof-projektet, at projektet er budgetteret til 20 millioner, og af dem vil de 12 millioner gå til produktion af en nye maskine.

- Men to gange er forhandlingerne med en eventuel producent blevet stoppet dels på grund af manglende økonomiske garantier fra producentens side dels på baggrund af utroværdige oplysninger, siger han.

Han forventer at søge om midlerne igen, hvilket vil give et år eller to mere til at blive klar til produktionsstart.

Henvisning: Læs mere i Business Syd tirsdag.
  • fyens.dk