Ib Andresen går til stålet

Ib Andresens ny profilvalselinje i Langeskov.
Foto: IAI.

Ib Andresen går til stålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsætningen hos landets største underleverandør er steget til 1,5 milliarder kroner

Mens der er optræk til krisestorm på de europæiske eksportmarkeder, har landets største stål-underleverandør fynske Ib Andresen Industri milde økonomiske vinde i ryggen.

Langeskov-virksomheden, der har datterselskaber i Vejle og Fredericia og udenlandske søsterselskaber i Ungarn, Norge og Sverige, har netop slået sin egen økonomiske rekord.

IAI-koncernen øgede sidste regnskabsår omsætningen til 1,5 milliarder kroner, mens indtjeningen steg til 80 millioner kroner før skat til trods for værdipapirtab og goodwillafskrivning på otte millioner kroner

Regnskabet blev godkendt på koncernens generalforsamling i går, og selv om der var god grund til veltilfredse smil, lægger direktør og stifter Ib Andresen ikke skjul på, at det kan blive vanskeligt at holde det høje gear, hvis samfundsudviklingen arter sig, som mange konjunkturanalyser og økonomiske spåmænd prædiker.
Tom Andresen er atter retur fra Ungarn og tager sig nu af bl.a. forretningsudvikling, indkøb og markedsføring.privatfoto
Tom Andresen er atter retur fra Ungarn og tager sig nu af bl.a. forretningsudvikling, indkøb og markedsføring.privatfoto
Foto: IAI.

Fyringer i Langeskov

- For nylig måtte en af vore store udenlandske transportkunder skære ned med 40 procent, og alene på Fyn er det kendt, at omsætningen i transportsektoren har været ude for et dyk på 15 procent, siger Ib Andresen.

Han nævner ligeledes byggebranchen som en sektor, hvor de dæmpede samfundskonjunkturer i øjeblikket kan spores.

De dårlige konjunkturer har blandt andet betydet, at Ib Andresen fornylig måtte tage afsked med en snes ansatte - hovedparten i pladedivisionen - på grund af nedgang i ordremængden.

Ib Andresen Industri har de seneste år investeret kraftigt for at udnytte de gunstige konjunkturer til at styrke de økonomiske forudsætninger for, at virksomheden kan ekspandere.

Op i superligaen

De samlede investeringer fra 2007-2009 overstiger alene 250 millioner kroner.

Virksomhedens hidtil største investering til 140 millioner kroner - en helt ny pladeklippelinje til højstyrkestål - er netop taget i brug er netop taget i brug i Vejle.

Det sender Ib Andresen i den europæiske superliga.

Pladeklippelinjen er placeret i en helt ny 9500 kvadratmeter stor bygning som udvidelse af IAI Stålservicecenter.

Ligeledes er en ny pladeklippelinje under installering i Langeskov, hvor det har været nødvendigt at udvide med 2000 kvadratmeter.

Ifølge Ib Andresen forventer Ib Andresen Industri i det kommende regnskabsår at investere for cirka 40 millioner kroner.

Investeringerne har fået den samlede gæld i Ib Andresen Industri til at vokse fra 457 til 513 millioner kroner, men virksomhedens formue i form af egenkapital er dog samtidig vokset med 62 millioner til 332 millioner kroner, hvilket sikrer en soliditet i den pæne ende.

Mens de danske selskaber bidrager med 83 millioner kroner i indtjening før skat i Ib Andresen Industri A/S, har Europrofil i Sverige og Norge, der producerer til byggeindustrien, medvirket til koncernresultatet med en indtjening i omegnen af 20 millioner kroner.

Ib Andresens selskab i Györ i Ungarn er kommet lidt langsommere i gang end forventet, men har trods alt oplevet en vækst i omsætningen på 25 procent i juli kvartal i år i forhold til sidste år.

Virksomheden har indtil for nylig været ledet af Ib Andresens søn Tom Andresen på 46 år, der ejer en tredjedel af Ib Andresen-koncernen.

Han er nu tilbage som medlem af alle centrale bestyrelser, lige som han har ansvaret for indkøb, markedsføring og forretningsudvikling.

Ib Andresen og sønnen Erik Andresen, der driver egen virksomhed, ejer de sidste to tredjedele af koncernen.

Årets rekordoverskud smitter også af på koncernens ansatte, der for de flestes vedkommende får udbetalt over 10 procent ekstra i bonus. Cirka halvdelen af medarbejderne har valgt at investere deres bonus i skattebegunstigede medarbejderobligationer.

Ib Andresen går til stålet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce