IT-Branchen jubler over kodeklubber: - Der er massivt behov for det

Coding Pirates tilbyder børn at gå til kodning, ligesom man kan gå til spejder eller fodbold. Foto: Michael Bager

IT-Branchen jubler over kodeklubber: - Der er massivt behov for det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

It-virksomheder har store problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Initiativer som Coding Pirates, hvor børn lærer at kode, kan være med til at løse problemet, mener brancheorganisationen IT-Branchen. Organisationen har selv startet et kode-projekt for folkeskoler, der er udrullet på alle 6. klasser i Odense Kommune.

Projekter som Coding Pirates, hvor børn lærer at kode i deres fritid, er helt afgørende for, at erhvervslivet i fremtiden kan skaffe den nødvendige arbejdskraft. Sådan lyder meldingen fra IT-Branchen, der er en af Danmarks største brancheorganisationer for it- og televirksomheder.

- Branchen står med et akut rekrutteringsproblem. Vi har en tredjedel af vores medlemsvirksomheder, som helt har opgivet at besætte stillinger, fordi man ikke kan få kvalificerede ansøgere. Behovet vil ikke blive mindre i fremtiden, så der er et massivt behov for at vække børn og unges interesse for at skabe med teknologi, siger direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, Mette Lundberg.

Organisationen støtter varmt op om Coding Pirates og lægger vægt på, at der er lange ventelister for at komme ind i "kodeklubberne."

- Vi synes, det er fuldstændig fantastisk, at der er så mange børn, der har lyst til at gå til kodning.

IT Barometer 2018
IT-Branchen har på baggrund af 190 besvarelser fra medlemsvirksomheder lavet et såkaldt IT Barometer, der tager pulsen på branchen. Heraf fremgår det at:Næsten to ud af tre it-virksomheder (63,2 procent) ser manglen på de rette it-kompetencer, som den største barriere for vækst i branchen.

Hver tredje it-virksomhed (29,6 procent) har helt måtte opgive at besætte ledige it-stillinger inden for det seneste år.

Den største udfordring er, at it-virksomhederne slet ikke får ansøgere til stillingerne (21,3 procent).

Softwareudviklere er den mest efterspurgte type medarbejder (63,6 procent).

Kilde: IT-Branchen

Kodning på skoleskemaet

IT-Branchen har i mange år agiteret for, at børn skulle lære mere om teknologi som en del af folkeskolen, men uden at det for alvor er lykkedes at få hul igennem politisk. Derfor har organisationen taget initiativ til deres eget projekt - Coding Class - hvor folkeskoleklasser kan melde sig til og få kodning på skemaet i en periode.

- Vi startede med et lille pilotprojekt med 15 klasser for tre år siden. I dag er det vokset enormt - for eksempel har Odense Kommune besluttet at rulle Coding Class ud i alle 6. klasser. Det er den første kommune til at gøre det, og det er vi selvfølgelig meget glade for, siger Mette Lundberg.

- Vores mål er at få kodning på skoleskemaet - i hele landet.

IT-Branchen jubler over kodeklubber: - Der er massivt behov for det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce