IMF begynder jagt på Strauss-Kahns afløser

Frankrigs finansminister, Christine Lagarde, bliver af mange nævnt som favorit til chefposten i IMF efter Dominique Strauss-Kahns exit.
Foto: AP Photo/Polfoto

IMF begynder jagt på Strauss-Kahns afløser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 30. juni regner Den Internationale Valutafond med at have en ny chef på plads.

Den Internationale Valutafond (IMF) forventer at kunne præsentere Dominique Strauss-Kahns efterfølger den 30. juni.

Det oplyser organisationen på sin hjemmeside.

IMF oplyser ligeledes, at den indledende proces, hvor man skal finde en ny chef til valutafonden efter Strauss-Kahns afsked, begynder allerede mandag.

- Jeg er glad for at kunne meddele, at fondens bestyrelse har vedtaget en procedure, der tillader, at udvælgelsen af den kommende administrerende direktør kommer til at foregå på en åben, meritbaseret og gennemskuelig måde.

Det oplyser Shakour Shaalan, dekan for IMF's direktion, i en pressemeddelelse offentliggjort på organisationens hjemmeside.

Her oplyser IMF samtidigt, at organisationen vil tage imod nomineringer til topposten i en periode, der kommer til at gå fra den 23. maj til den 10. juni.

Bestyrelsen, hedder det videre, sigter efter at vælge den kommende chef gennem "konsensus", og målet bliver altså at træffe en endelig beslutning inden den 30. juni.

Flere fremtrædende personer er allerede blevet nævnt som mulig afløser for Strauss-Kahn, og indtil videre peger flest på den franske finansminister Christine Lagarde.

Sammen med Lagarde er navne som den tidligere britiske premierminister Gordon Brown og Axel Weber, tidligere formand for Tysklands forbundsbank, blevet nævnt.

Den 62-årige Strauss-Kahn er sigtet for seksuelt overgreb, forsøg på voldtægt og ulovlig frihedsberøvelse af en 32-årig tjenestepige i sin hotelsuite i New York lørdag.

Han nægter sig skyldig i alle sigtelser og trådte torsdag tilbage fra sin post for at hellige sig kampen for at rense sit navn.

Hvis han bliver fundet skyldig, kan han blive tvunget til at tilbringe resten af sit liv bag tremmer.

IMF begynder jagt på Strauss-Kahns afløser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce