150 potentielle investorer mødte håbefulde og fremadstormende virksomheder til det årlige investormøde hos Business Angels torsdag i Cortex Park. Alene robotterne på Fyn fik 750 millioner kroner i investeringer i 2016.

Investorerne står bogstaveligt talt i kø med millioner i hånden i håbet om at få del i den vækst, som finder sted i robotklyngen i Odense og på resten af Fyn i øjeblikket.

Sidste år blev der investeret 750 millioner kroner i robotfirmaer i den fynske robotklynge, men det er ikke kun robotter, der er interessante for investorer som i stigende grad har fået øje på mulighederne på Fyn.

Torsdag fik det 150 investorer til at tage turen til Cortex Park i Odense for at deltage i Danmarks Busines Angels årlige investor- og årsmøde, som var placeret i Odense.

- I forhold til investormødet i Forskerparken sidste år har vi 50 procent flere investorer med, og vi har haft stor interesse både fra investorer og fra virksomheder, som gerne ville pitche og deltage i dag, siger Michael Hansen, investeringsekspert fra Invest In Odense, som har været med til at stable arrangementet på benene.

Business angel - og storinvestor i bl.a. fynske virksomheder som Umbraco og robot-firmaet Mobile Industrial Robots, Torben Frigaard Rasmussen, indledte dagen med at fortælle om bl.a. de mange fynske robotvirksomheder, som har haft held og dygtighed til at tiltrække op mod 750 millioner kroner i investeringer alene i 2016. Det er bl.a. MIR, som han selv har investeret i - men også Onrobot, Inrotech, Blue Ocean Robotics og Jørgensen Engiering.

Herefter var scenen overladt til ikke mindst de 20 firmaer, som havde fået muligheden for at gøre sig attraktive for de mange investorer på dagen.

Og de private investorer i Business Angels har da også masser af millioner at investere for. Op mod 180 millioner kroner har medlemmerne af Business Angels Danmark investeret i bl.a. startups og driftige virksomheder med masser af ambitioner. Og ofte er det også en særdeles god forretning for investoren, understreger Michael Hansen fra Invest In Odense.

- I år har der været 21 såkaldte exits, hvor investoren i gennemsnit har fået sine penge tre gange igen, siger han.

Torsdag kunne de mange investorer i Cortex Park så stifte bekendtskabt med bl.a. robotfirmaet Odico, som var en af 10 virksomheder, der kunne pitche deres ide foran de 150 investorer. Stifter og direktør Anders Bundsgaard og resten af Odico-holdet er fra Odense, hvor de bl.a. gennem et samarbejde med Teknologisk Institut i Odense, har udviklet deres robot-skærerteknologi.

Udover de 10 virksomheder, som fik mulighed for at pitche foran den samlede investorgruppe, så var der også 10 virksomheder, som fik mulighed for at vise sig selv frem på gulvet i Cortex Park i løbet af dagen. Fire af de 20 virksomheder er fra Fyn og de har været i hård konkurrence om at få adgang til eventen.

- Det er ret godt gået, at der er fire lokale med - for der har været 100 virksomheder fra hele landet, som gerne ville være med i dag, siger Michael Hansen fra Invest In Odense.

Odico og resten af de deltagende firmaer må nu væbne sig med god tålmodighed, for der kan gå op til ni måneder før en pitch kaster en investering af sig, siger Michael Hansen.

- Men til gengæld får du ikke større mulighed end at præsentere din virksomhed foran 150 investorer, så hvis det skal være, så skal det næsten være i dag, siger han.

I alt deltog 194 personer i årsmødet hos de danske business angels i Cortex Park.

  • Byline_

    Af: