Hver tredje dansker vil bruge boligfradrag


Hver tredje dansker vil bruge boligfradrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VK-regeringen kan få så stor succes med boligfradraget, at regningen vokser med en milliard allerede i år.

Hver tredje dansker vil i et eller andet omfang benytte sig af VK-regeringens nye boligfradrag, der træder i kraft 1. juni.

Det er det fradrag, hvor hver voksne dansker kan trække 15.000 kroner fra i skat for arbejdsløn til arbejde i hjemmet, eksempelvis til håndværkere og rengøring.

Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for LO's Ugebrev A4.

Dermed kan ordningen blive en så stor succes, at VK-regeringen allerede nu må se sig om efter mere finansiering.

Cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Martin Madsen peger i A4 på, at ordningen dermed alene i år vil koste 1,9 milliarder - det er en milliard mere end regeringen har afsat.

Økonomiprofessor ved Aarhus Universitet Michael Svarer siger, at det tyder på, at regeringens skøn kan være i underkanten, og at ordningen bliver meget dyrere.

- Det stiller krav til, at regeringen finder alternativ finansiering. Så i en situation, hvor man gerne vil signalere styr på de offentlige finanser, er det en farlig ordning at åbne op for, siger Michael Svarer til A4.

På spørgsmålet om, hvorvidt danskerne ville have gennemført arbejdet eller projekterne, selv om de ikke kan få det nye fradrag, svarer mere end hver femte, at det ville de ikke.

Mere end to ud af tre vil ikke lade projekterne stoppe - fradrag i skatten eller ej.

På spørgsmålet, om boligfradraget er en reel skattelettelser, svarer 18 procent, at de er helt enige, 31 procent svarer, at de er delvist enige. 20 procent er hverken enig eller uenig. 17 procent er helt eller delvist uenig.

1094 danskere har deltaget i undersøgelsen.

Folketinget hastebehandler lovforslaget i den kommende uge. Planen skal træde i kraft allerede på onsdag den 1. juni og kører som forsøg frem til og med 2013.

Hver tredje dansker vil bruge boligfradrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce