Hvem fusionerer på Fyn?


Hvem fusionerer på Fyn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krisen i småbankerne må forventes at give en eller flere fusioner på Fyn, spår analytiker

Hvor dybt stikker den finansielle krise? Bank Trelleborg, Roskilde Bank taler for sig selv, og i går valgte ledelsen af Forstædernes Bank og Lokalbanken i Nordsjælland at sikre aktionærer og kunder ved at fusionere med henholdsvis Nykredit og den svenskejede Handelsbanken.

Spørger man den fynske analytiker Niels Jørgen Hansen fra Hansen & Nøttrup er det formentlig kun et spørgsmål om tid, før man også vil se større fusioner med fynske pengeinstitutter involveret.

- Jeg vil ikke blive spor overrasket, hvis vi også på Fyn ser en eller flere bankfusioner i de kommende måneder, siger han.

Andre kilder i bankkredse taler om, at det, vi ser i øjeblikket, er indledningen til en større fusionsbølge i den finansielle sektor - måske på linje med den, der foregik i slutfirserne og starten af 1990-erne, hvor de store banker blev dannet.

Mange bankdirektører frygter i øjeblikket - og sikkert med god grund - at få samme dårlige eftermæle som Valentin Hansen i Roskilde Bank, og flere bestyrelser er sikkert ved at være godt møre. De vil have svært ved at sige nej, hvis der kommer et godt bud på en fusion/overtagelse, der sikrer medarbejdere, kunder og aktionærer, lyder spekulationerne.

De mest oplagte fusionskandidater på Fyn er umiddelbart Fionia Bank og Totalbanken, der begge på det seneste har oplevet kraftigt faldende kurser som følge af tab og usikkerhed med hensyn til udviklingen på ejendomsmarkedet.

Hvad med Fionia?

Fionia Bank kunne med sit filialnet og den brede dækning på Fyn være interessant for flere store banker.

Jyske Bank, Sydbank, Nykredit og Nordea kunne f.eks. tænkes at være interesseret i at få en større bid af kagen på Fyn, men man kunne også spekulere i, om Fionia Bank kunne søge et fællesskab med andre af de gamle sparekasser Spar Nord, Spar Bank og Sparekassen Kronjylland for dermed at opnå en større modstandskraft i de urolige tider.

Niels Jørgen Hansen mener, at direktionen i Fiona Bank ligefrem risikerer at få ørene i maskinen, hvis den, i tilfælde af likviditetsproblemer, ikke i tide sørger for, at banken bliver del af en større enhed - og sikrer kunderne og aktionærerne en god pris.

Spørger man Fionia Bank selv, er svaret en smule forblommet.

- Lad mig sige det på den måde, at jeg vil have stor forståelse for, at der kommer yderligere konsolideringer indenfor banksektoren, siger Fionia-direktør Henrik Borup Jeppesen.

Kommer i dårlige tider

Preben Lykkegaard fra Sparekassen Faaborg er heller ikke overrasket over de fusioner, vi ser i øjeblikket.

- Vi vil nok også se flere af i den kommende tid. Den slags har det jo med at komme, når tiderne er dårlige, siger han.

Preben Lykkegaard kalder det en god nyhed i forbindelse med, at Lokalbanken og Forstædernes Bank har ladet sig overtage, at handelspriserne indikerer, at der er større værdier i bankaktierne, end det kurserne reflekterer i øjeblikket .

Hvem fusionerer på Fyn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce