I den østlige og sydlige del af Fyn falder priserne på husene. I de seks øvrige fynske kommuner er priserne steget det seneste år.

Husejere på Sydfyn og i Nyborg kan ærgre sig over faldende priser på deres huse - mens husejere på resten af Fyn kan glæde sig over prisstigninger. Det viser helt nye tal, som er offentliggjort torsdag morgen.

Tallene er fra Boligmarkedsstatistikken, som er den mest komplette og autoritative statistik over huspriser i Danmark. De gælder salget af boliger i andet kvartal 2015.


Bedst i Kerteminde og Middelfart

Husejere i Kerteminde og Middelfart kan glæde sig over, at deres matrikler i gennemsnit er steget med mere end 10 procent i løbet af det seneste år.

Kertemindes stigning på over 25 procent er formentlig et midlertidigt udsving.

I Faaborg-Midtfyn og Nordfyns Kommuner har stigningen været mere behersket - mellem fem og ti procent.

I Odense og Assens er priserne steget med op til fem procent.

Nedad i syd og øst

De tre sydfynske kommuner, Svendborg, Langeland og Ærø har oplevet deciderede prisfald i det seneste år. Det samme gælder Nyborg.

I Svendborg skyldes tilbagegangen dog, at gennemsnittet var meget højt i andet kvartal i 2014. Derfor er der nedgang til i år. Hvis man ser bort fra det ene, høje kvartal, har huspriserne i Svendborg været stigende siden fjerde kvartal 2013.

Statistikkens tal for Ærø er usikre, derfor er de udeladt fra grafen herover.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Gode tider: Boligpriserne stiger i Svendborg

Gode tider: Boligpriserne stiger i Svendborg

Forskellen på Stenstrup og Holte: 15 millioner kroner

Forskellen på Stenstrup og Holte: 15 millioner kroner

Husene bliver stadig mere værd over hele landet

Husene bliver stadig mere værd over hele landet