Møblerede lejligheder med rengøring til virksomheder og institutioner, der har brug for en bolig til ansatte, gæster eller kunder, skyder op på havnen i Odense - de første beboere flytter ind i påsken.

Det er ikke et hotel, og det er ikke en rigtig lejlighed - og så alligevel. Faktisk er det lidt af begge dele. Med 26 nybyggede lejligheder gør virksomheden Movinn sig klar til at rykke ind på Fyn. På havnen i Odense kan virksomheder leje sig ind, hvis de har brug for et sted til medarbejdere, som skal være her i længere tid. Eller kortere om man vil. Her kan man lynhurtigt skaffe en lejlighed i helt ned til fire uger af gangen. Det fortæller Patrick Blok, der er direktør i selskabet, som blev stiftet i slutningen af 2014.

Vi har allerede fået henvendelser fra OUH, der skal have nogle ingeniører til at at hjælpe med arbejdet på det nye sygehus, og vi også fået en del henvendelser fra det odenseanske robotmiljø.

Patrick Blok, direktør Movinn

- Som udgangspunkt kan man leje ned til en måned, og så kan man være her, så længe man vil. Men folk er her typisk i tre til seks måneder. Det er jo lang tid at bo på hotel, og her kan man bare lukke døren og være sig selv - ligesom derhjemme, siger han.

I parkeringskælderen holder håndværkerbilerne side om side, mens lyden af vinkelslibere og andet håndværktøj blander sig med larmen fra entreprenørmaskinerne udenfor. Der er travlt, for de første seksten lejligheder skal være klar den 1. april, og tre uger senere vil yderligere 10 lejligheder stå klar til indflytning.

- Vi er begyndt at udleje - vi har allerede fået henvendelser fra OUH, der skal have nogle ingeniører til at at hjælpe med arbejdet på det nye sygehus, og vi også fået en del henvendelser fra det odenseanske robotmiljø, siger direktøren, der har været med, siden begyndelsen for godt tre år siden.

Kender branchen

Foruden tech- og robotindustrien er byggebranchen, institutioner som SDU og ikke mindst gartnerierne også blevet en del af målgruppen. Af virksomhedens mere end 100 lejemål i København er mange af de store C20-selskaber på kundelisten, mens billedet er en lille smule anderledes i Aarhus. Her har Movinn 30 lejligheder på to matrikler, mens de 26 lejligheder i Odense ligger i det samme byggeri på havnen.

- Vi har i forvejen et ben i branchen, og en god fornemmelse for ejendomsdrift. Så hvis vi får behov for mere, kan vi jo selv bygge. Alternativt vil der jo være naturlige rotationer i den eksisterende ejendom, siger Patrick Blik, der har studeret statskundskab på SDU.

Beboerne er typisk ansatte, som virksomhederne har hentet udefra. Folk der arbejder et sted i en kortere eller længere periode. Det kan være håndværkere, ingeniører, studerende i talentprogrammer, forretningsfolk og unge familier. Sammensætningen af beboere er vidt forskellig. Men det kan også være forsikringsselskaber, som skal have folk genhuset på grund af en vandskade.

Konceptet er enkelt. Som udgangspunkt er en lejlighed klar til indflytning med dags varsel, ligesom der er korte opsigelsesfrister. Prisen er inklusiv forbrug og rengøring en gang om måneden. Hvis man ønsker rengøring oftere, kan det købes til, og der er mulighed for at leje en parkeringsplads i kælderen.

Flere ydelser

Som udgangspunkt er lejlighederne ens, men man kan altid skrue op for servicen. Nogle vil have ekstra værelse eller ekstra rengøring, og der kan også skiftes sengelinned, ligesom der er der forskellige pakker med køkkenudstyr.

- I Asien er køkkengrejet anderledes. Her er både wok og riskogere og spisepinde en del af udstyret, og det kan vi også skaffe, siger Patrick Blok og fortsætter:

- I indretningen har vi forsøgt at skabe en balance mellem det hjemlige og hyggelige, men samtidig er det også moderne og lidt cool.

En slagboremaskiner minder os om, at håndværkerne stadig er i fuld gang. Men jo højere man kommer op i byggeriet, jo mere færdigt ser det ud.

- Rengjort. Vis hensyn, står der på døren ind til de lejligheder, der er klar til at blive møbleret. Og en etage længere oppe er det hele klar. Bortset fra sengetøjet. Det skal lige betrækkes med et linned. Men måske har lejeren sit eget med. Måske betaler han for at få det skiftet.

  • Bach-Laursen_Thomas_(2015)_014

    Af:

    Journalist, HD(A). Er skrivende på erhvervsredaktionen. Uddannet fra SDU i 2005 med praktik på Dagbladet Børsen. Har tidligere været på lokalredaktionen i Kerteminde, hvor også tovholderfunktionen på Kerteminde Ugeavis blev udfyldt over flere omgange. Senest da avisen blev relanceret i 2011. Siden blev der lavet nyheder til Fyens.dk og trukket i snorene bag tillægget Man:d, der i dag går under navnet Gear. Tjente de første lommepenge på en afløsertjans som avisbud. Gæt selv hvilket blad.

Mere om emnet

Se alle
Træt af hotellet?: Movinn er klar med lejligheder på havnen

Træt af hotellet?: Movinn er klar med lejligheder på havnen