Hurtig vækst for tre el-folk, der droppede deres faste job

Fra venstre Ove Nellemann, Søren Jepsen og Jan Pilegaard har nu fået faste lokaler til at kigge på tegninger og beregne tilbud. I begyndelsen foregik det hjemme ved køkkenbordet eller på bagsædet af en bil.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Hurtig vækst for tre el-folk, der droppede deres faste job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRODS NEDGANG: El-team Fyn har efter 15 måneders levetid op mod 30 ansatte

I begyndelsen arbejdede de som vagabonder og slog sig ned, hvor det var mest bekvemt.

Eller rettere sagt, hvor der var mest ro for ungerne.

I dag, 15 måneder senere, har de tre ejere af El-team Fyn faste lokaler i Odense M og op mod 30 ansatte.

Jan Pilegaard, Søren Jepsen og Ove Nellemann har tidligere arbejdet sammen ved et af Odenses større el-firmaer, hvor de var henholdsvis overmontører og afdelingsleder.

Men 1. juli sidste år droppede de lønmodtagerrollen og stiftede deres eget firma.

De første tilbud blev regnet ud ved køkkenbordet, og flere møder blev holdt på bagsædet af en bil.

- Jeg har altid godt kunnet tænke mig at være selvstændig. Jeg har haft lysten til at bestemme selv og tage det ansvar, der følger med, fortæller Jan Pilegaard, der først fik betænkeligheder ved projektet, da beslutningen var taget.

- De første måneder havde vi ikke ret meget arbejde, og det kunne jeg godt spekulere lidt over om aftenen, indrømmer han.

Lidt købmandsskab

I dag er han glad for at have eget firma.

- I de store koncener bliver tingene splittet op. Jo flere man er, jo mere bliver man sat i bås, og jeg kan godt lide lidt købmandsskab... Processen fra man hører, hvor der foregår noget, til man får kontakten, og til elektrikerne er i gang. Det er utroligt sjovt, og så er det ligegyldigt, hvad man handler med, siger han.

Altid parat til noget nyt

Ligesom Jan Pilegaard er Ove Nellemann hurtig til at tage beslutninger, og de usikre tider i el-branchen fik ham til at droppe sit job.

- Jeg er altid parat til at lave noget nyt, selv om det er lidt uoverskueligt. Nogle gange tager jeg en opgave uden at vide præcist, hvad den indebærer, siger han smilende.

Den 53-årige medejer har ansvar for Kruse & Bech i Nyborg, som El-team Fyn købte samme dag, virksomheden blev stiftet.

På den måde fik ejerne fra dag ét fat på biler og værktøj, som de ellers skulle ud og investere i.

Fra lønnummer til a-z

For den tredje kompagnon derimod handler karriereskiftet om at blive forvandlet fra et lønnummer i rækken til at være med i hele processen fra a -z. Og så må der gerne være lidt system i tingene.

- Jeg skal have mere faste rammer, før jeg går ud med mit budskab. Mit bagland skal være i orden, og så skal jeg sætte det hele lidt mere i system, siger Søren Jepsen.

El-tea m Fyn laver blandt andet el-installationer på byggerier, alarmer, kaldeanlæg og tele-data, men de dårlige tider smitter af, og det handler fortsat om at have lange ører for at få fat i arbejde.

- Vi må køre længere for det og søge til kystbyerne, forklarer Søren Jepsen.

Fordel ved nedgangen

Selv om mange kaldte de tre stiftere for tossede, da de begyndte for sig selv, har der også været fordele ved at stifte virksomhed i nedgangstider.

- Der er ikke så meget i gang på Fyn, og derfor er der mange ledige, så det har været nemt at få fat på nogle dygtige folk, som kan få noget fra hånden i en fart, fortæller Jan Pilegaard, der helst vil vide, hvad der foregår i hver eneste krog af firmaet.

Trods den hurtige vækst har de tre el-udb(r)ydere ingen planer om at skulle vækste yderligere.

- Jeg tror, vi har fundet et fornuftigt leje, hvor vi selv kan styre det. Bliver vi større, skal der måske flere folk til at tage beslutninger, og det er ikke nødvendigvis godt, siger Jan Pilegaard.

Hurtig vækst for tre el-folk, der droppede deres faste job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce